EZO

Így ismerd fel, ha rosszul működnek a csakrák

A csakrák tested energetikai központjai. Ha rosszul működnek, akkor betegségek tünetei jelenkezhetnek. Melyek ezek?
címkék:

A csakrák működése nagyon fontos lelki és testi egészségünk szempontjából. A hét alap csakránál speciálisan érzékelheted az energiákat, ezeken keresztül veszed fel és dolgozod fel a külvilág impulzusait. Ezek az energiaközpontok összefüggő rendszert alkotnak úgy, mint a naprendszer. Ha ezek az energiakerekek hosszú távon nem működnek jól, nem harmonikusak, akkor betegségek alakulhatnak ki a testben. A jelentkező tünetek szerencsére egyértelműen utalnak arra, hogy melyik csakrát, központot érdemes erősíteni, vagy működésbe hozni ahhoz, hogy a testi tüneteid megszűnjenek, egyidejűleg a benned lévő diszharmónia helyreálljon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Csakrák

Csakrák Fotó: Shutterstock

1. Gyökércsakra

Az első csakra betegségei az életenergia felelőtlen felhasználásával függenek össze. Vagy állandóan túl sok energiát adsz le, vagy nem használod fel meglévő energiáidat. Ha a gyökércsakra nem harmonikus, akkor az alábbi betegség tünetei lehetnek jelen az életedben:

Székrekedés, hasmenés, bélgyulladás, aranyér, vérnyomásproblémák, fogínygyulladás.

2. Szakráliscsakra

Az odaadás, a nő misztériumának megtestesítője a szexcsakra vagy szakráliscsakra. Zavaraira számtalan betegséggel reagálhat a szervezetünk, például hízással vagy impotenciával. De ide tartoznak az alábbi problémák is:

Bélgörcsök, felfújódás, hólyaggyulladás, menstruációs problémák, szexuális zavarok, hízás, férfiaknál hereproblémák.

3. Köldökcsakra

Számtalan fizikai és lelki probléma vezethető vissza a köldökcsakra nem megfelelő működésére. Ha szembesülsz panaszaid lelki hátterével, könnyebben kezelheted azokat. A köldökcsakra az én energiáit fejezi ki, és érzéseinket irányítja. Pszichológiailag e csakra azt a síkot jelenti, ahol az ember tudatába kerül érzéseinek. Az alábbi betegségek nagyon jellemzőek:

Cukorbetegség, emésztési problémák, epepanaszok, gyomorégés, gyomor problémák, májbetegségek, egyes szem problémák

4. Szívcsakra

A szív szanszkrit neve egyszerre jelent elfogadást és adást is. A szívcsakránkkal való foglalatosság azt jelenti, hogy egyensúlyba hozzuk az adás és elfogadás harmóniáját. Szívcsakra nem harmonikus, akkor az alábbi betegségek tüneteit veheted észre magadon:

Allergia, szívpanaszok, vérkeringési problémák, ide tartoznak energetikailag a rák, autoimmun betegségek is.

5. Torokcsakra

A torokcsakra betegségei szinte mindig a beszédproblémákban jelentkeznek. A köhögés, a torokfájdalom és a rekedtség mind arra utalnak, hogy kicsit el kellene csendesedni. Betegségei:

Asztma, mandulagyulladás, torokfájás, megfázás, nyakfájdalmak, rekedtség, fülfájdalmak, tüdőproblémák, szájüreg problémák, pajzsmirigy betegségei.

6. Harmadikszem-csakra

A klasszikus hindu felfogás szerint a homlokcsakra a lélek székhelye, vezérli a koncentrációt, az intuíciót és a meditatív képességeket. A harmadik szem irányítja a nevetést. A homlokcsakra egyik legfontosabb feladata az, hogy tudjunk nevetni magunkon.

Ha sokat fáj a fejed, migréned van, látászavarod, melléküreg problémáid, akkor ez a csakrád nem működik rendesen.

7. Koronacsakra

A koronacsakrához tartozó epifízist, azaz tobozmirigyet a lélek székhelyének is tekintik, mely öregkorra elmeszesedik. Nem látod tisztán a lehetőségeidet, képtelen vagy meditálni, összpontosítani, szétszórt, figyelmetlen lehetsz. Betegségei:

Demencia, depresszió, epilepszia, alvászavarok, mentális betegségek.

A csakrák működési zavara esetén jelentkező betegségekkel mindenképpen érdemes orvosodat felkeresni. Testi, energetikai és lelki szinten is érdemes az okokat megtalálni, hogy harmonikus, egészséges életet élhess!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?