Létrehozva: 2016.01.14.

Bizarr jelek, hogy kísértet jár a házadban

Hallottál már otthon furcsa zajokat, különös hangokat? Kerültek-e ok nélkül máshová a tárgyaid? Vajon a képzeleted ûz veled gonosz tréfát vagy esetleg szellem ólálkodik nálatok? Íme, néhány jel, mely földöntúli erõk jelenlétére utal.

Sokak véleménye szerint, a kísértetek olyan lények, melyek nincsenek tudatában halott mivoltuknak, ezért nem tudnak elszakadni attól a helytől, ahol gyakran észlelik őket. De hogyan bizonyosodhatsz meg arról, hogy otthonodba túlvilági vendég fészkelte be magát? A következőkben felsorolt események halmozódásakor legalábbis érdemes gyanakodnod!

Mozgó tárgyak

Ez a legjellemzőbb, s egyben talán legijesztőbb szellem-jelenség. Különböző tárgyak emelkednek fel a levegőbe vagy mozdulnak el. Esetleg olyan kisebb-nagyobb eszközök tűnnek el, melyekről pontosan tudod, hogy hova raktad. Ezen események okait a szellemvadászok a mai napig kutatják. Elképzelhető, hogy a tárgyak különös játékával jelezni szeretnének valamit neked a környezetedben lévő túlvilági lények. Azonban érdemes vigyázni, mert sok esetben rossz szándékúak lehetnek a szellemek - például azok, melyek bútortologatásra adják a fejüket. Ilyen esetben érdemes szakembert hívni.

Tünékeny illatok

A hirtelen felbukkanó illatok,  kellemetlen szagok megint csak elgondolkodtatóak. Amilyen hirtelen megjelennek, olyan gyorsan el is illannak: husss... és már nem is érzel semmit. Persze megtalálhatsz a konyhapulton egy ottfelejtett citromot, vagy egy fotel alá leesett csokit, de nem minden esetben lelhető fel a kísérteties szagok forrása. Még talányosabb a helyzet, ha újra és újra ugyanaz az illat űz veled tréfát.

Borzongató tény, melyet gyakran hallani a túlvilágban jártasoktól, hogy a szellemek általában a haláluk körülményeire jellemző szagokat árasztanak.

Példának okáért a Summerwind-kúriában sokáig lőporszagot éreztek - ám ezt a hely adottságai alapján semmi nem indokolta.

Föl-le ugráló hőmérséklet

Biztosan veled is előfordult már, hogy a zárt ablakok ellenére fuvallat csapott meg. Ez is egy, a klasszikus jelek közül. Mások viszont hirtelen hőmérséklet változásról számolnak be. Előfordul, hogy szinte megfagy körülöttük a levegő, sőt saját leheletüket is látják olykor - miközben semmi nem indokolja ezt. Egyesek például sokkal nehezebben lélegeznek a szellemek jelenlétekor.

Furcsán viselkedő állatok

A kutyák és a macskák hő- és fényérzékelése fejlettebb az emberénél, így ezek az állatok érzékenyebbek a szellemvilágra is. Ha például kedvenced viselkedése egyik-percről a másikra megváltozik és különös reakciókat fedezel fel nála - például meredten bámul a semmibe vagy hosszan szuggerál egy pontot - akkor érdemes jobban odafigyelni rá. Egy amerikai idősek otthonában például egy cica mindig előre megérezte az ott élők halálát. Mindig ahhoz bújt oda, akit legközelebb elragadott a halál. A bentlakók a furcsa észrevétel ellenére nagyon is szerették a folyton doromboló cicust...

Elektromos zavar

Veled már előfordult, hogy  a tévéd vagy a rádiód egyszer csak magától bekapcsolt? Esetleg csatornát váltott, vagy zúgni kezdett? Ha a készülékhez vagy a távirányítóhoz senki nem nyúlt és sehogy sem tudod a történteket megmagyarázni, akkor nagy valószínűséggel túlvilági lény garázdálkodott körülötted. A paranormális esetek hívői szerint ilyen esetekben a kapcsolatfelvétel lehet a szándékuk. Az 1970-es években történt az a híres eset, melyben egy Thornton Heath-ben található kisváros lakói arra ébredtek álmukból, hogy megszólalt a rádió. Ezt az eseményt több furcsa jelenség is követte, többek között bútorok mozdultak el és folyamatos kopogás zavarta meg az emberek nyugalmát.

Pálus Attila a témában szakértő gyógyító szerint ilyen esetekről sokan számolnak be. Már csak ezért is biztos, hogy ezek teljesen valós, létező jelenségek.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

EZO

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

EZO

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

EZO

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életét forgatja fel gyökeresen a telihold!

EZO

Ha ezt a hét dolgot megteszed a Bika havában, megváltozik az életed

EZO

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem

EZO

Mindig ugyanaz jelenik meg álmodban? Így üzen a tudatalattid!