YESSS

Ez történik a testeddel, ha a nagy melegben nem iszol vizet

Nem lehet elégszer mondani, hogy minél melegebb van, annál jobban kell figyelni a folyadékfogyasztásra. De vajon mi történik a testeddel, ha hanyagolod ezt a nagyon fontos dolgot? Megmutatjuk.
címkék:

Melegben különösen fontos, hogy minden nap legalább 2-3 liter vizet igyál. A szervezet ugyanis már az enyhe fokú kiszáradásra is reagál, mégpedig nem épp a legkellemesebb tünetekkel. Például ezekkel.

Fotó: Pixabay.com

Utolér a székrekedés

Ha székrekedéssel küzdesz, érdemes átgondolnod, mennyit ittál az utóbbi időben. A kevés folyadék ugyanis az egyik legfőbb oka ennek a kellemetlenségnek. Nincs más dolgod, mint elkortyolni néhány pohár vizet.

Kifacsarva érzed magad

Az alvászavaroktól kezdve a stresszig sok oka lehet annak, hogy fáradt és megviselt vagy – de azt tudtad, hogy ezek közül a vízhiány is egy? A víz ugyanis feltétlenül szükséges ahhoz, hogy a táplálékot a szervezet energiává alakítsa. Ha nincs víz energiád sem lesz.

Hamarabb öregszik a bőröd

A kiszáradás a bőrödön is meglátszik – hamarabb ráncosodsz, érzékeny, és papírvékony lesz. Ha viszont pár napig elég folyadékot fogyasztasz, máris látványos lesz a bőröd állapotának javulása.

Fotó: Pixabay.com

Nem tudsz koncentrálni

A szervezet figyelemhiánnyal, szétszórtsággal is reagálhat a kiszáradásra. Az agy ugyanis 80 százalékban vízből áll, így ha a szervezet folyadék-ellátottsága csökken, ez a szervünk szenvedi meg először a hiányt. Lehet, hogy nem is sziesztáznod kellene a melegben, hanem meginnod egy pohár vizet?

Fájdalmaid vannak

Az ízületek rugalmasságának is egyik fontos tényezője, hogy mennyit iszol, sőt, a szerveid is jobban körül vannak párnázva, ha elég folyadék van a szervezetedben. Vagyis ha fáj itt-ott, és nem tudod az okát, lehet, hogy egyszerűen innod kellene.

Fotó: Pixabay.com

Puffadsz, és nem tudsz fogyni

Ha a szervezetedben kevés a víz, a tested minden erejével igyekszik majd visszatartani, ezért érezhetsz puffadást. Több kutatás utal arra is, hogy a megfelelő folyadékfogyasztás támogatja a fogyást.

Izomgörcseid vannak

A víz segít fenntartani a nátrium és a kálium egyensúlyát a szervezetben. Ha ez az egyensúly felborul, az könnyen vezethet izomgörcsökhöz.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?