FAZÉK

Ez a fánk elronthatatlan, így csináld te is!

Te is szereted a fánkot? Idén otthon akarod megsütni? Ha eddig nem mertél belekezdeni, most itt az ideje, ezt receptet neked találták ki!
címkék:

Hamarosan érkezik a farsangi szezon, ami nem telhet el fánk nélkül. Egyszerű és isteni finom fánkreceptet mutatunk, érdemes idén kipróbálnod!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Természetesen házi lekvárra ízesítheted!


Fotó: 123 RF

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg margarin
  • esetleg rum vagy rumaroma
  • olaj

Így készítsd el:


Fotó: 123 RF

1. Futtasd fel a tejben az élesztőt egy kis cukorral. A liszthez add hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint, egy kevés sót, 1kk. rumot, majd a felfuttatott élesztőt. Dolgozd az egészet alaposan össze, és szobahőmérsékleten fél órán át hagyd kelni.

2. Amint megkelt a tészta, nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggasd ki, majd ismét pihentesd nagyjából fél órán át, letakarva.

3. Melegítsd elő az olajat. Nyomj a fánkok közepébe egy-egy mélyedést az ujjaddal, és lefordítva helyezd bele a a forró olajba és süsd fél percig, majd fordítsd meg.

4. Szalvétára szedd ki a kész fánkot, és hagyd, hogy a rajta lévő olaj lecsöpögjön.

Tipp: Az eszközeid – sodrófa, nyújtódeszka – ne legyenek hidegek, mert megfázhat a tészta.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?