ÉLETMÓDI

Eszméletlen izgalmas ez a rejtvény! Szuper évvégi fejtörő!

Játssz egy utolsót 2019-ben!

Eljött az év vége, de ez távolról sem jelenti azt, hogy ne tartogatnánk neked egy utolsó, igazán izgalmas meglepetést a rejtvények között. Nagyon érdekes képeket fogunk mutatni neked. Egyetlen közös akad mindegyikben: egytől-egyig meglepetést tartogat majd, és csakis rajta áll, hogy rájössz-e, mit rejtenek ezek a rajzok. Készen állsz a próbatételre? Akkor itt az idő, kezdj neki és vágj bele!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ismerős számodra ez a kép? Mit gondolsz, mire emlékeztethet? És mégis miért? Ne csak a színekre koncentrálj, bár annyit azért segítünk, hogy azok nagyon jó kiindulópontként tudnak szolgálni a megoldáshoz...

Ha alaposan megnézted az előző rajzot, és felfedezted rajta a négyzetrács jellegű mintát is, akkor jó esély volt rá, hogy a Rubik kocka ugrik be róla neked is. És nem is tévedtél! Ha ugyanis egy ilyen rajz elé egy gömbölyű trükröt rakunk, akkor nézd csak, mit mutat a tükör...:

Jöjjön a következő rajz. Ez sem kevésbé izgalmas, sőt! Első ránézésre szinte minden ember felfedez rajta négy arcot. De ha alaposabban szemrevételezed, akkor vajon neked mennyi arckép rajzolódik ki rajta?

Nézd meg, milyen sok képet találhattál... Íme:

Még nincs vége! Lássuk a következőt! Ha ránézel erre az ábrára, akkor észreveszel rajta valami érdekeset? És ha igen, akkor mi az?

Ez tipikusan jó példája azoknak az optikai illúzióknak, amikor a szem becsapja az agyat. Ha egyetlen pontra nézel, akkor a körülötte lévő „útkereszteződések” szürke köröket rajzolnak ki. Azonban azok nincsenek ott a valóságban, csak a kontrasztok és formák játszanak az elméddel.

Most pedig elérkeztünk a játék végére, és nincs más hátra, mint rájönni, mitől olyan különös ez a rajz. Mi lehet a furcsaság rajta? Neked is feltűnik?

A kép érdekessége, hogy egyszerre két dolgot is felfedezhetsz rajta. Az egyik forma a női alak, amely a tükörben nézi önmagát. A másik forma pedig egy koponya. Neked is feltűnt? Észrevetted mindkettőt? Ha az összes feladatot hibátlanul oldottad meg, akkor igazán elégedett lehetsz magaddal! Ha pedig esetleg kifogott rajtad valamelyik, ne csüggedj: az emberek többségét megtréfálja legalább az egyik ezek közül.

fotók: youtube

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?