kulcsár edina
Krémes, lágy és édes ez a csokoládés-epres remekmû. Készítsd el, és pillanatok alatt csak morzsák maradnak a tányéron.
Fantasztikusan finom receptet mutatunk. Már az összetevők is garantálják a sikert, ha pedig követed az elkészítési útmutatót, akkor igazi ízorgiában lesz részed.
Hozzávalók
A tésztához:
olívaolaj
10 dkg sótlan vaj
5 dkg 70%-os csokoládé apróra vágva
15 dkg csokoládés ostya (nápolyi)
A tésztára:
1/2 kilogramm eper
A krémhez:
140 gramm cukor
50 gramm kukoricakeményítő
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
1/8 teáskanál őrölt szerecsendió
csipet só
6 nagy tojás sárgája
6,2 dl tej
6 dekagramm keserű, apróra vágott csokoládé
1/2 evőkanál vanília
Így készítsd:
A tortaformát fújd be növényiolaj-spray-vel, vagy kend ki vékonyan margarinnal.
Helyezd egy tálba a kockázott vajat, az apróra vágott csokoládét, tedd a mikróba, és magas hőfokon melegítsd 30 másodpercig.
Az olvadt vajat és csokoládét keverd simára.
Daráld le vagy törd morzsásra az ostyákat, add hozzá a csokoládés masszát.
Az elegyet egyenletesen nyomkodd szét a tortaformában, várj nagyjából 30 percet, amíg megszilárdul.
A már megszilárdult morzsás-csokoládés tésztaalapon rendezd el a félbevágott epreket.
Keverd össze habverővel a cukrot, keményítőt, kakaóport és a fűszereket. Tedd közepes lángra, add hozzá a krémesre kevert tojássárgáját és a tejet.
Folyamatosan keverd a krémet, 1 perc után vedd le a tűzről, amikor már kicsit sűrűbbé vált a massza.
Add a masszához a csokoládét és a vaníliát. Hagyd hűlni 5 percig, de néha közben keverd meg.
A krémet öntsd rá a tésztára és a tésztán elhelyezett eprekre. Várj 2 órát, amíg a sütemény összeáll és megdermed. Ízlés szerint díszítsd eperrel vagy tejszínhabbal.