ÉLETMÓDI

Ennél a csokis-epres sütinél nincs csodásabb! A rabjává válik a család

Krémes, lágy és édes ez a csokoládés-epres remekmû. Készítsd el, és pillanatok alatt csak morzsák maradnak a tányéron.
  • Szerző: Ripost

Fantasztikusan finom receptet mutatunk. Már az összetevők is garantálják a sikert, ha pedig követed az elkészítési útmutatót, akkor igazi ízorgiában lesz részed.

Hozzávalók

A tésztához:

  • olívaolaj

  • 10 dkg sótlan vaj

  • 5 dkg 70%-os csokoládé apróra vágva

  • 15 dkg csokoládés ostya (nápolyi)

A tésztára:

1/2 kilogramm eper

A krémhez:

  • 140 gramm cukor

  • 50 gramm kukoricakeményítő

  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér

  • 1/8 teáskanál őrölt szerecsendió

  • csipet só

  • 6 nagy tojás sárgája

  • 6,2 dl tej

  • 6 dekagramm keserű, apróra vágott csokoládé

  • 1/2 evőkanál vanília

Így készítsd:

A tortaformát fújd be növényiolaj-spray-vel, vagy kend ki vékonyan margarinnal.

Helyezd egy tálba a kockázott vajat, az apróra vágott csokoládét, tedd a mikróba, és magas hőfokon melegítsd 30 másodpercig.

Az olvadt vajat és csokoládét keverd simára.

Daráld le vagy törd morzsásra az ostyákat, add hozzá a csokoládés masszát.

Az elegyet egyenletesen nyomkodd szét a tortaformában, várj nagyjából 30 percet, amíg megszilárdul.

A már megszilárdult morzsás-csokoládés tésztaalapon rendezd el a félbevágott epreket.

Keverd össze habverővel a cukrot, keményítőt, kakaóport és a fűszereket. Tedd közepes lángra, add hozzá a krémesre kevert tojássárgáját és a tejet.

Folyamatosan keverd a krémet, 1 perc után vedd le a tűzről, amikor már kicsit sűrűbbé vált a massza.

Add a masszához a csokoládét és a vaníliát. Hagyd hűlni 5 percig, de néha közben keverd meg.

A krémet öntsd rá a tésztára és a tésztán elhelyezett eprekre. Várj 2 órát, amíg a sütemény összeáll és megdermed. Ízlés szerint díszítsd eperrel vagy tejszínhabbal.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?