ÉLETMÓDI

Emlékszel még a töltény melltartóra? Így szúrta ki a szemet

Régen a fél világ megőrült a szemrevaló fehérnemûért, talán még most is imádnák a férfiak, ha...Ma már persze csak néhány helyen szerezhető be a kultikus holmi, de szerintünk érdemes megismerkedni vele!
  • Szerző: Ripost

Semmi gond, ha még nem hallottál a töltény melltartóról, és azt hiszed, valami veszélyes fegyver, amivel a nők pillanatok alatt elintézhetik a támadóikat. Ez a divat ugyanis a negyvenes-ötvenes években őrjítette meg a nőket és a férfiakat. Ha visszaemlékszel Marilyn Monroe bámulatos homokóra-alakjára, talán rémlik, milyen hegyesnek tűntek a keblei. Nos, nem valami genetikai csoda miatt – hanem mert legtöbbször töltény melltartót viselt.

Manapság már döbbent tekintetek kísérnék a nőt, aki viseli. Igaz, 1990-ben újra feltűnt, Madonna egy turnén ilyen kreációban lépett fel. De egyébként csak a kimondottan retró fehérneműket gyártó és forgalmazó cégeknél lehet hozzájutni.

Első pillantásra talán nevetségesnek tűnik, de valami van ebben a viseletben: egy lány a blogján arról számolt be, hogy nagy Monroe-rajongóként beszerzett egy töltény melltartót, és abban töltött egy napot az irodában. Teljesen megdöbbent, ugyanis egyáltalán nem az történt, amire számított: senki nem tartotta nevetségesnek vagy furcsának a viseletet.

Ehelyett úgy érezte magát, mint egy díva, mintha egyenesen egy ötvenes évekbeli moziból lépett volna ki: rengeteg elismerő pillantást zsebelt be, és sokan megdicsérték a külsejét. Van a töltény melltartóban valami: feltűnően hegyes, mintha csak a mellbimbó szúrná a ruhát, és eszméletlenül karcsúsítja a nők derekát.

Ráadásul a maga korában volt még egy hatalmas varázsa: akkoriban a lázadás szimbólumának számított, a konzervatív világ gyomra nehezen vette be, hogy egy nő lehet szexi és vagány, és ennyire felhívhatja a figyelmet a kebleire.

A mai kollekciók azért valamennyire visszafogottabbak: a mostani darabok kosárrésze rövidebb, de nem kevésbé hegyesek, és a vizuális hatást ugyanúgy elérik, mint elődeik.

 

Összehasonlításképpen egy régi darab:

Az biztos, hogy nagy bátorság kell hozzá, hogy hétköznapokban felvedd - de ha szeretnél minden tekintetet magadra vonzani, és dívának érezni magad, akkor egyszer feltétlen érdemes kipróbálni!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezekből a karácsonyi sütikből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?