ÉLETMÓDI

Elképesztő, mi történt karácsony előtt a magyar háziasszony kertjében

A férje szólt, hogy ki kellene mennie megnézni a dolgot. Aztán alig hitt a szemének. A főzést mindenesetre felfüggesztette a konyhában.
címkék:
  • Szerző: D.K.

A Mátra aljában élő Annamária úgy meghökkent, hogy azonnal megmutatta kedvenc internetes közösségének, azaz a Vali konyhája és kertje Facebook-csoport tagjainak, amit látott. Lefényképezte ugyanis a kiskertet azon a ponton, amit a férje mutatott. Ő vette észre az apró, fehér fejeket az avarban, de amikor kérésére felesége is megnézte a jelenséget, egyértelművé vált, hogy kinyílt a hóvirág.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Gacsalné Nagy Erika, Facebook

 

Annamária már csak azért is meghökkent, mert az ország északi régiójában, a Mátra lábainál lakik egy kicsi faluban, tehát északon, ahol biztosan nem magasabb az átlaghőmérséklet, mint az ország többi részében.

A kép láttán elképesztő kommentáradat indult. Kiderült, hogy nagyon sokan vették észre saját környezetükben, hogy nyiladozik a természet.

Fotó: Rácz Julianna, Facebook

Akadt aki arról számolt be, hogy nyílik nála a nárcisz vagy a japánbirs. Volt, aki ibolyát, és volt, aki már virágzó aranyeső képét küldte a csoportba. Többen nevezték ijesztőnek a jelenséget, míg mások szerint máskor is volt már meleg a december, például 1989-ben. Volt, aki viccesen megjegyezte, akár húsvétot is ünnepelhetnénk karácsony helyett.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?