ÉLETMÓDI

Elcsíptük a legújabb BKV-buszt, eszméletlen, hogy néz ki

A nagyon feltűnő küllemű utasszállító jármű rendesen megállt a megállóban és felszedte az utasokat. Így még nem csodálkozott senki ezen a budai vonalon!
címkék:
  • Szerző:

Nem hittek a szemüknek ma reggel az utasok a 12. kerületi megállóban. A megszokott időben ugyanis nem a szokásos kék busz érkezett, hanem egy rendkívül feltűnő, ezüst jármű, amin hatalmas rózsaszínű, elnagyolt világtérképet ábrázoló matrica is látható volt.

„Azt hittük, hogy egy eltévedt turistabusz, és a sofőr segítséget akar kérni, hogy merre kell mennie, de kiderült, hogy ez a 110-es járat” – mesélte olvasónk, Klárika, aki képet is küldött a buszról. „Belül tágas, kényelmes és valahogy sokkal simábban megy, mint a régi busz, de nem tudtuk eldönteni, mi történt” – mondta még el olvasónk.

Utánajártunk a dolognak, és kiderült, hogy a főváros bizonyos szakaszain próbajáratokat üzemeltet a BKV. A 12. kerületben lefotózott busz Isuzu márkájú, alacsony padlós és a jelek szerint az utasok elégedettek vele.

Az Isuzu próbabusz 12 méter hosszú, 2,5 méter széles és 3,16 méter magas. Összesen 102 utas fér el rajta, 36-an ülőhelyen, 66 fő állva. A buszt 6+1 fokozatú váltóval vezeti a sofőr, maximális sebessége 100 km/óra.

címkék: