FAZÉK

Egyenesen imádjuk a balatoni lángost, na de ilyet még nem láttunk!

Döbbenetes gasztronómiai irányzatok jegyében gondolták tovább a finom magyar lángost. Olyat tekertek stílusán a nagyvilágban, hogy attól tátva maradt a szánk! Vajon ki kóstolná meg ezeket a furcsa változatokat?
  • Szerző: D.K.

Mi magyarok megálmodtuk, elkészítettük, trendbe hoztuk és megmutattuk a világnak a lángost. Fokhagymával, tejföllel, sajttal parádésan ízletes nyári finomság!

Legalábbis nekünk. Igen ám, de ahogy a pizza sem maradt Olaszországban, úgy lángost is egyre több helyen készítenek a nagyvilágban. Amikor pedig egy étel őshazájától távol kerül, akkor bizony az alaprecept folyamatosan módosul, és nincs megállás... Így történt ez a lángossal is. Nem akármilyen változatokra bukkantunk!

1. Babos-tojásos

Fotó: Shutterstock

Ember legyen a talpán, aki egyszeri nekifutásra az egészet letolja. Hiszen ennek a lángosnak a feltétje egy komplett angol reggeli! Van itt minden, mint a vidámparkban: paradicsomos bab, tükörtojás, sült szalonna, de még egy kis sonka is. Maradjunk abban, hogy ez nem éppen egy könnyed verzió.

2. Csokoládés

Fotó: Shutterstock

Az ausztrálok egyszerűen megoldották a „lángos-vagy-palacsinta” örök dilemmáját. Olyan cukorbombát dobnak a tésztára, hogy alig győzi inzulinnal az ember. A csokiszószos verzióról minden esetre érdemes lespórolni a fokhagymát.

3. Rákos, hagymás, citromos

Fotó: Shutterstock

Nevezhetjük skandináv kísérletnek, és még az is lehetséges, hogy ez finom. A tejfölös alap adott, erre jönnek rá az egyebek. Végül is mi bajunk lenne egy kis garnélától?

4. Kapros-túrós

Fotó: Shutterstock

Ez a párosítás sokaknak ismerős lehet: sztrapacska, nokedli, sőt lepény is készül ezzel az ízesítéssel. No, de lángos? Viszont, ha már egyszer így alakult, mi még megküldenénk sült szalonnával és egy-két kanál tejföllel!

5. Kethcupos

Fotó: Shutterstock

A ketchup a XX. század nagy gasztronómiai találmánya. Bármit öntenek nyakon vele, valahogy mindig működik. Nem meglepő, hogy a lángost is utolérte a ketchup-cunami. A végeredmény elég vad, de úgy tűnik, ennek a verziónak szép számmal akadnak rajongói. Mit lehet erre mondani? Ízlések és pofonok…

6. Lazacos

Fotó: Shutterstock

Ha már megszoktuk a garnélásat, ezzel se lesz probléma. Ne felejtsük jól megcitromozni, ha már egyszer belevágunk!

7. Áfonyalekváros

Fotó: Shutterstock

De most komolyan: miért kell ezt? Miért nem lehet a lángos vegytisztán lángos? Klasszikus ízekkel, sósan?

8. Húsimádó és vega

Fotó: Shutterstock

Naná, hogy nem maradhatnak ki a bizarr lángosok sorából azok a változatok sem, amelyek már egyenesen főfogásként üzemelnek. A bő olajban sült tésztára kerülhet bacon szalonna, felkarikázott kolbász, gyengébb gyomrúaknak pedig zöldség: ceruzabab, padlizsán, paradicsom. A lényeg, hogy étkezés után egyetlen férfinak se maradjon hiányérzete.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?