ÉLETMÓDI

Egy kutyát választottak polgármesternek Amerikában!

Kár, hogy a magyar választási törvény nem teszi lehetővé kutyák indulását az önkormányzati választásokon, ugyanis igazán lehetne egy magyar vizsla Karácsony Gergely kihívója 2024-ben.

Parker, a berni pásztor fajtájú házi kedvenc januárban méretette meg magát a Colorado államban található, mindösszesen 1072 lakossal rendelkező Georgetown helyhatósági választásán- írja a New York Post internetes kiadása.

(facebook)

A kutyának nem volt nehéz feladata, hisz nem akadt kihívója Clear Creek megyei településen. Ennek ellenére komoly kampány előzte meg választást, mely során Parker azt ígérte, hogy „nevetést, boldogságot és rengeteg csokis sütit” ad majd a városlakóknak, ha őt tüntetik ki a bizalmukkal. Végül 59 százalékos részvétel mellet 642 szavazatott zsebelt a kutyajelölt, amivel toronymagasan megnyerte a városvezetői tisztséget.

(facebook)

A kutya beiktatási ünnepségére feburár 18-án került sor, amin megjelent a helyi tűzoltóság, rendőrség és a mentősök vezetősége. Parker egy jókora kockaszemüveget, és az Egyesült Államok nemzeti lobogójával díszített nyakkendőt húzott a ceremóniára. A hivatalos pozíció felvételét igazoló dokumentumot aláírás helyett egy tappancs lenyomattal és két hangos vakkantással hitelesítette az a frissen megválasztott városvezető.

És ezeket olvastad már?