ÉLETMÓDI

Durván megaláztak egy vak nőt a híres gyorsétterem dolgozói

Egy nem létező szabályra hivatkozva megtagadták a segítséget a Burger King eladói egy fogyatékkal élő nőtől.

Az Anglia észak-keleti részén található Falkstone nevű kisváros egyik Burger King gyorséttermében nem olvasták föl az étlapon található egyik desszert összetevőit egy mogyoróallergiás vak vendégnek az eladók. A bunkó alkalmazottak arra hivatkozva tagadták meg a segítséget a fogyatékkal élő nőtől, hogy szabályzatukban szerepel egy kitétel, miszerint az ételek összetevőit egyedül a vendégek olvashatják fel maguknak.

(Falkstone, Burger King)

„Egyszerűen azt szerettem volna megtudni, hogy milyen dióféle van a csokis süteményben. Az ételallergiám miatt asztmás rohamot is kaphattam volna tőle, de az eladók nem voltak hajlandóak elárulni, hogy mi van benne.”

- fogalmazott a látássérült Medina Hall a BBC-nek, miután hatalmas botrány lett eladók minősíthetetlen viselkedéséből. Az ügy kirobbanása után a Burger King helyi sajtófőnöke is megszólalt. A közleményében a következőket írta:

„Először is a cég nevében szeretnék bocsánatot kérni Medina Halltól. Arra törekszünk, hogy mindenki pozitív élményekkel távozzon éttermünkből, ezért az eset miatt belső vizsgálat indult. Az eladók által hivatkozott házirend, miszerint nem olvashatják föl az ételek összetevőit, nem létezik. ”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?