ÉLETMÓDI

Durva: a szakértők szerint ez az ártatlan apróság komoly betegséget okozhat a strandolásnál

Nem is gondolnád, milyen kis dolgon múlhat az egészséged.
  • Szerző: Ripost

Egy napsütéses, meleg, nyári hétvégén teljesen természetes, hogy az emberek nagy többsége hűs vízbe vágyik, és aki teheti, el is látogat a strandra, hogy kiélvezze az élményt. Csakhogy a strandolás távolról sem olyan ártalmatlan, mint ahogyan azt képzelnénk.

A szakértők szerint komoly betegségekkel térhetünk haza egy kellemesnek ígérkező nap után, ha nem figyelünk oda néhány apróságnak tűnő, de nagyon is fontos dologra.

A medencék vize fertőtlenített, így ott kicsi az esély rá, hogy bármilyen gondunk adódjon. A természetes vizek, a medencés strandok lépcsői és zuhanyzói, illetve a termálfürdők viszont gondot okozhatnak, ha nem vagyunk résen.

A legmeglepőbb, hogy olyasmin múlhat egészségünk, ami eszünkbe sem jut... LAPOZZ!


A legfontosabb szabály a szakértők szerint, hogy minden közlekedő részen, egészen a vízbe érkezésig, viseljünk szandált vagy papucsot, mert a nedves és meleg padlón pillanatok alatt kaphatunk el egy gombás fertőzést.

A nagyon fontos, és sokak számára valószínűleg újdonságként ható intelem, hogy semmilyen sérüléssel, még egy aprócska karcolással se menjünk a vízbe! Nem kell komoly seb ahhoz, hogy távol tartsuk magunkat az úszástól: elegendő már egy papír által vágott karcolás az ujjunkon, vagy egy kisebb horzsolás a térdünkön, és máris kész a baj. Bármilyen olyan bőrfelület, amely sérült, tökéletes ajtó a baktériumok, gombák és vírusok számára, hogy a szervezetünkbe jussanak. Ezért akármennyire is csábító a hűsölés a nagy melegben, inkább kerüld el a vizet, ha a bőröd nem mindenhol teljesen ép.

Persze pánikra nincs azért ok: ha egészségesen érkezünk a strandra, fürdés után pedig alaposan, szappannal vagy tusfürdővel zuhanyzunk le, a papucsot pedig nem felejtjük otthon, akkor szuper marad az élmény. Mindössze az a fontos, hogy legyünk óvatosak!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?