ÉLETMÓDI

Így tudod kiiktatni életedből az időrabló tevékenységeket

A hétköznapok egyik legnagyobb buktatója a rendelkezésre álló 24 óra pazarló beosztása. Aki rosszul gazdálkodik, mindig elvégzetlen feladatokkal zárja a napot, ez pedig hosszú távon frusztráló lehet. Szerencsére sosem késő úrrá lenni ezen a gondon, a jó időbeosztás, ahogy sok minden más is, tanulható!
  • Szerző: D.K.

Munka és család mellett nem könnyű megoldani a tanulást, szerencsére akadnak nagyon hatékony, gyorsított képzések is. A tanfolyamkereső portálon nemcsak OKJ képzések közt lehet válogatni! Számos rövid idő alatt elvégezhető felnőttképzést találnak a tanulni vágyók az oldalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Időgazdálkodás tréning

A sikeres emberek egyik ismérve, hogy hatékonyan osztják be az idejüket. A mindössze kétnapos tréning alatt a résztvevők elsajátíthatják az időgazdálkodás és a prioritás-meghatározás alapjait, és segítséget kapnak az időrabló tevékenységek felismerésében és legyőzésében.

2. Gyorsolvasás

Azoknak, akiknek sokat kell olvasniuk vagy tanulni akarnak, de kevés idejük van rá, nagy segítség lehet ez a képzés. Ez egy olyan interaktív, személyre szabott tréning, mellyel nemcsak az olvasás sebessége növelhető, hanem az információ feldolgozásának hatékonysága is. A résztvevők bárhol, bármikor gyakorolhatnak és fejlődésüket folyamatosan nyomon követhetik a rendszerben.

A kurzus 20, egyenként félórás leckét tartalmaz, de akik szeretnének, ennél többet is gyakorolhatnak, plusz díj nélkül.

3. Elsősegélynyújtás

Sokan csak a jogosítvány megszerzésekor vesznek részt elsősegélynyújtó tanfolyamon, de több szakmában a munkáltató is kötelezi a dolgozókat egy munkahelyi elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzésére.

Bár sokan ezt kötelező feladatként élik meg, érdemes ezekre a képzésekre úgy tekinteni, hogy az egyik legfontosabb tudást biztosítják a résztvevőknek. Hiszen ezek a pár órás tanfolyamok akár életet is menthetnek.

4 Life coach

A life coach szakma még talán kevésbé ismert Magyarországon, de nem lehet azon csodálkozni, ha néhány év elteltével már a jól fizető foglalkozások között tartjuk számon.

A life coachingot leginkább életvezetési tanácsadásként lehetne magyarra fordítani, de ennél azért jóval többet takar ez a kifejezés. A life coach ugyanis segítséget nyújt a hozzá fordulóknak az élet minden területén, például támogatást adhat olyan gondok leküzdésében, mint a stressz, a konfliktuskezelés, a gyászidőszak vagy éppen egy szakítás feldolgozása. De a jó szakember ügyfelei motiválására is képes.

A life coaching beszélgetések során a szakember négyszemközt találkozik ügyfeleivel. A párbeszédek során feltárják a problémák mélységét, kijelölik az elérendő célokat. A következő találkozás alkalmával már kisebb feladatokat is kitűznek, melyeket közösen valósítanak meg lépésről lépésre.

A 130 órás tanfolyam során a résztvevők olyan képességeket sajátíthatnak el, melyek a saját életükre is pozitív hatással lesznek.

 

5. Alap informatikai tanfolyamok

Napjainkban a számítógép és az okostelefon az életünk része, így elengedhetetlen, hogy jól tudjuk alkalmazni ezeket az eszközöket. Szerencsére számos rövid tanfolyam indul azok számára, akik az irodai alkalmazásokat (Word, Excel, PowerPoint), a képszerkesztőket vagy éppen az internetet szeretnék hatékonyan használni.

Azok, akik már haladóbbak az informatika világában, egy WordPress tanfolyamon már egy hét alatt elsajátíthatják, hogyan készítsenek saját weboldalt.

Mint látható, széles a képzéskínálat azok számára is, akik gyorsan elvégezhető képzéseket keresnek. A TanfolyamOKJ.hu blogcikkében további gyorsan elvégezhető tanfolyamokról olvashatsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?