DIÉTA

Vigyázat! Halált okozhat a veszélyes fogyasztószer

Régen gyomirtó volt, most fogyasztószer. Bárki hozzájuthat és beszedheti, visszafordíthatatlan, súlyos károkat okozva ezzel szervezetének. Az Interpol nemzetközi riasztást adott ki a zsírégetőre.

A WHO és az Interpol nemzetközi riasztást adott ki a DNP nevű veszélyes szerre, ugyanis fogyasztása nem minden esetben halálos, de súlyos, vissza nem fordítható károkat okoz a szervezetben. Régóta ismert ez a zsírégető a piacon, de most komoly lépéseket tettek a felszámolásában.

Hozzájutni egyáltalán nem nehéz, külföldi oldalakról bármikor megrendelheti a fogyasztó, akár magyarországi címre is.

Eloise Parry ennek a szernek a fogyasztásába halt bele pár hónapja. A nő szinte szó szerint elégett belülről, az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. Nyolc darabot vett be a tablettából, amiből már kettő is halált okozhat.

A szert elsősorban a hadászatban használták, ugyanis egyik fő tulajdonsága a robbanékonyság, majd festékként, később pedig gyomirtóként volt forgalomban. 

Az álomalak kergetése pedig sok fogyókúrázót rávesz arra, hogy beszedje ezt a mérget.

Fogyást elősegítő tulajdonságát 1933-ban fedezték Amerikában, de a sok hozzáköthető haláleset miatt először 1938-ban, majd 2003-ban is betiltották.

A DNP ugyanis lenyelve, belélegezve és bőrön át is tökéletesen és gyorsan felszívódik, visszafordíthatatlan károkat okozva a szervezeteben, nem ritkán halált.

Ez az anyag kis mennyiségben is súlyos mérgezést okoz. Működése közben a test energiát veszt, felszökik a láz. A mérgezés tünetei között szerepel a bőr kékes elszíneződése, a tüdő ödéma, a vér kémhatásának megváltozása, a szívritmuszavar, de máj- és vesekárosodást is okozhat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?