DIÉTA

Õrült divatdiéták éve jön, mutatjuk, mit kell kerülnöd 2016-ban!

Új év, új élet! Ha újévi fogadalmaid között a fogyás is szerepel, ne pazarold az időd felkapott, de csapnivalóan rossz diétákra! Rengeteg jó módszer van, hogy megszabadulj a zsírpárnáktól. Ezek nem azok!

Minden vágyad, hogy jövőre karcsúbb és egészségesebb legyél? Akkor 2016 a te éved lesz! Vesd bele magad bátran és alakulj át az új évben.

És ha már elkezded, csináld okosan!

Egyre több módszert zúdítanak ránk mindenhonnan, de félő, hogy ezekben csalódni fogsz és potyára üríted ki a pénztárcád.

Megmutatjuk, mely diétákat kerüld el nagy ívben, ha igazi eredményre és egészségre vágysz.

Súlycsökkentő teák

Túl szép, hogy igaz legyen? Hát valóban nem igaz! Fantasztikus lenne, ha működne, de nem működik, nyugodtan elhiheted. A csodálatos ígéretek, hogy holnapra és onnantól mindennap mínusz 1 kiló és pár nap alatt kisebb farmer? És ezért semmit nem kell tenned, csak ezt meginnod? Lásd be, elég bután hangzik... És sajnos tényleg csak ígéretek. Ha szereted a teát, igyál! De a karcsú vonalaidat ne a csésze forró italtól várd!

Víznek álcázott dzsúszok, limonádék és gyümölcslevek

Elképesztően vonzónak tűnnek. És olyan szépen hangzik: dinnyevíz, kókuszvíz, juharvíz, gyümölcsvíz... nem nehéz elcsábulni. De csak hogy tudd, ez mind kamu! Ha megeszel egy szem gyümölcsöt és hozzá megiszol fél vagy egy liter vizet, ugyanott vagy! De azzal még soha senki nem rukkolt elő, hogy "egy szem gyümölcs" diéta.  Vajon miért?

Az egyszerű és nagyszerű, de nem a te utad!

Mű- és főként növényi eredetű fehérjeporok? Csuda klassz megoldás valóban. De maximum időnként! Semmi baj nincs velük, ha nem azt tervezed, hogy az egész fehérjebeviteled ezekkel szeretnéd megoldani. Az hogy milyen százalékban tartalmaznak, milyen típusú és felszívódású proteint szépen hangzanak, leírva.

De a tested egy sokkal komplexebb és jóval komolyabb törődést igénylő szerkezet. Főleg diéta idején.

Hidd el, hosszú távon többet ártasz, mint használsz velük. És bár lehet, hogy a kilók látványosan távoznak, olyan hiányállapotok kerülnek a helyükre, amiket komolyan megszenvedhetsz. Ha időhiányos vagy, persze dobj be néha egy ilyen protein turmixot, de a hústól és az állati fehérjéktől ne foszd meg a szervezeted.

A butaság netovábbja - gyümölcs stop

Kitiltani a gyümölcsöket az étrendedből? Igen népszerű és egyszerű elképzelés megbélyegezni a gyümölcsöket, hogy magas a cukortartalmuk és akkor stop a fogyasztásukkal.

Mindennek van határa. Ha hosszútávú és eredményes megoldáson gondolkozol, nem tilthatsz ki egyetlen alapélelmiszert sem.

Valóban, vannak gyümölcsök, amiknek magasabb a fruktóz tartalmuk. De magasabb a rost-,  vitamin-, az ásványi anyag és a fitonutriens tartalmuk is. Még a komoly cukorbetegségben szenvedőknek is megengedett a természetes cukrok bizonyos szintű fogyasztása. Hidd el, egy banántól nem dől dugába a diétád.

"Egyél tisztán - eddz mocskosul mozgalom"

Talán az egyik legidegesítőbb és legérthetetlenebb trend, ami „diétává és egészségessé” nőtte ki magát. A legirritálóbb benne, hogy nincs igazi kritériumrendszere. Csak friss és szezonális zöldségeket, bogyókat egyél? Egész évben? Hogyan? Egy fagyasztott málna tényleg káros? És ha valami mégis késztermék, az legyen a lehető legkevesebb összetevőből? Egy kenyér? Teljesen lehetetlen. Ha nem akarsz beleőrülni és folyton azon kattogni, hogy elég jó-e amit megeszel, ezt a vonalat is nyugodtan elfelejtheted.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?