DIÉTA

Norbi titkos csodafegyvere: A mormotafogyás

Tudományosan igazolt, hogy ha jól időzítve sportolsz, eszel és alszol, akkor sokkal gyorsabban mennek le rólad a kilók. Ha ismered a titkot, alvás közben tudsz leghatékonyabban zsírt égetni!
  • Szerző: Ripost

Arról álmodozol, hogy kényelmesen, alvás közben dobnád le a felesleges kilóidat? Nem lehetetlen! Ám ahhoz, hogy hatékonyan tudd alkalmazni a mormota módszerként  ismert fogyási technikát, alaposan meg kell ismerned szervezeted működését.

Kezdjük az elején: életedhez végső soron a cukor szolgáltat üzemanyagot - azaz energiát -, a fölösleges cukrot viszont elraktározza a szervezet, ettől hízol el. 

Ha fogyni szeretnél, el kell tüntetned szervezetedből az azonnal mozgósítható cukortartalékokat - például sportolással -, ha ezt el tudod érni, tested kényszerhelyzetbe kerül.

A test vészreakciója: bonts zsírt!

A szervezetnek ugyanis mindenképpen energiát kell biztosítania a működéséhez, és mivel cukor éppen nem áll rendelkezésére, ezért a test a korábban felhalmozott tartalékát, vagyis a zsírt kezdi bontani.

Valójában ez a fogyás érdemi szakasza, csakhogy ez a szakasz nem az edzés idejére esik, hanem utána. Nagyon fontos, mit teszünk ebben 2 órás periódusban!

Fontos!

A szervezet csak cukormentes közegben bontja automatikusan a saját zsírt, és azonnal leáll a folyamat, ha ebben a szakaszban cukros ételt vagy italt veszel magadhoz. Még egy gyümölcsturmix vagy egy pohár jeges tea is agyoncsapja a szépen előkészített és beindított fogyást. Legjobb, ha edzés után csak citromos vizet iszol még 2 órán keresztül.

Sportolj este, és utána aludj!

A legnagyobb magyar fogyi-guru, Schobert Norbert szerint legjobb, ha a sportolást kimondottan az esti órákra igazítod. "Hiszen utána jó eséllyel lefekszel aludni, tehát garantáltan nem eszel semmit a tiltott 2 óra alatt. Vagyis zavartalanul megtörténhet a zsírbontás." Így a hatás tökéletes: nem csak pihentet, de karcsúsít is az alvás! Ez a mormota módszer lényege!

A Daily Mail cikke szerint az alvásra alapozó fogyókúra hetékonyságához elengedhetetlen a fehérjében dús étrend és a széhidrátok kiiktatása.

Te is fogyni szeretnél, de nem bírod a futást? Lehet, hogy tudunk segíteni! Tiltott időszakon kívül pedig sok-sok finomságból válogathatsz itt

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?