DIÉTA

Itt a legújabb veszélyes diéta, máris átkozzák ezt az osztrák nőt

Hallottál már a száraz böjtről? Egy osztrák blogger már egy éve ezt a diétát követi, és igyekszik is népszerűsíteni a dolgot. Az orvosok szerint viszont őrültség, amit csinál.

A Sophie Prana nevű, Thaiföldön élő osztrák influencer szerint a szervezete attól került soha nem látott jó formába, hogy teljesen felhagyott a vízivással. Nyers, vegán diétát követ, amely 80 százalékban gyümölcsökből áll.

Gyumolcs 01

Fotó: Pixabay.com

Sophie szerint a gyümölcsök „élő vizet” (H3O2) tartalmaznak, amely jobban hasznosul a sejtekben. A sejtek víztartalma ugyanis az influencer bizarr elmélete szerint összetett szerkezetű, energia szállítására, átadására képes víz molekulákból áll. Épp ezért a testünket nem tudjuk sima csapvízzel vagy ásványvízzel hidratálni.

Sophie saját állítása szerint zöldségekből, gyümölcsökből és kókuszból szerzi be a szervezetének való „élő” vizet, csapvizet és palackozott ásványvizet legalább egy éve egyáltalán nem fogyaszt.

A szakértők nem értenek egyet az influencer által népszerűsített diétával. Szerintük, aki nem fogyaszt elegendő folyadékot, a vesekő és a húgyúti fertőzések kialakulását kockáztatja, de a bőre is hamarabb öregszik, ráadásul folyton fáradt lesz, és a feje is megfájdulhat. Szerintük a napi 2–2,5 liter vízre feltétlenül szükség van a megfelelő emésztéshez, a tápanyagok szállításához, és a salakanyagok eltávolításához. Meleg időben, vagy sportolás közben pedig még fontosabb pótolni az izzadással elvesztett folyadékot. Olyan országokban pedig, ahol könnyedén rendelkezésre áll az iható csapvíz, nagy felelőtlenség bárkit is arra buzdítani, hogy ne igya meg.

Arról nem is beszélve, hogy ha mondjuk egy Debrecenben vagy Rákosrendezőn élő illető kezdené követni ezt a diétát, vajon napi hány forintot kellene kókuszdióra, préselt narancslére, vagy gránátalmára költenie? Számunkra ez megfizethetetlen, na!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?