DIÉTA

Indítsd jól a napodat: A fahéjas reggeliző roppancsot imádni fogod!

Sokan nem gondolnák, de a reggelire oly népszerû gabonapelyhek többsége egyáltalán nem egészséges. Legnagyobb gond velük, hogy rengeteg felesleges szénhidrátot tartalmaznak. Most mutatunk egy szuper egészséges, házi készítésû változatot. Ráadásul ennél finomabb nincs!

Ez a házi készítésű fahéjas roppancs egyszerűen csúcs! Fűszeres, édes finomság, az egyik legfinomabb reggeli, amit valaha kóstoltál! Nemcsak azért egészséges, mert nincs benne ipari cukor - és így nem emeli meg a vércukor-szintedet -, hanem azért is, mert nem gabonából készül, azaz teljesen gluténmentes. Így tehát gluténallergiások is nyugodt szívvel fogyaszthatják.  Az ínycsiklandozó fahéjas íz pedig egész nap elkísér.

 

Fahéjas roppancs

Hozzávalók:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2,5 dkg kókuszliszt
  • 7,5 dkg+2 teáskanál kókuszcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál só

1. A kókuszcukor kivételével forgasd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd a keverékben oszlasd el a felolvasztott kókuszzsírt. Végül add hozzá a tojásfehérjét is és gyúrd egységes masszává az egészet.

2. A tésztát nyújtsd kb. 1-2 mm vastagságúra és vágj belőle 2x2 cm-es négyzeteket.

3. A lapkákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg kókuszcukorral a tetejét, majd tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 4-5 percre. Ennél sokkal tovább nem érdemes sütni, mert könnyen megég.

4. Jól szellőző dobozban hetekig eláll.

Fogyaszthatod bármilyen tejjel, vagy csak önmagában ropogtatva! Nagyon finom!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?