DIÉTA

Indítsd jól a napodat: A fahéjas reggeliző roppancsot imádni fogod!

Sokan nem gondolnák, de a reggelire oly népszerû gabonapelyhek többsége egyáltalán nem egészséges. Legnagyobb gond velük, hogy rengeteg felesleges szénhidrátot tartalmaznak. Most mutatunk egy szuper egészséges, házi készítésû változatot. Ráadásul ennél finomabb nincs!

Ez a házi készítésű fahéjas roppancs egyszerűen csúcs! Fűszeres, édes finomság, az egyik legfinomabb reggeli, amit valaha kóstoltál! Nemcsak azért egészséges, mert nincs benne ipari cukor - és így nem emeli meg a vércukor-szintedet -, hanem azért is, mert nem gabonából készül, azaz teljesen gluténmentes. Így tehát gluténallergiások is nyugodt szívvel fogyaszthatják.  Az ínycsiklandozó fahéjas íz pedig egész nap elkísér.

 

Fahéjas roppancs

Hozzávalók:

  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2,5 dkg kókuszliszt
  • 7,5 dkg+2 teáskanál kókuszcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál só

1. A kókuszcukor kivételével forgasd össze a száraz hozzávalókat egy tálban, majd a keverékben oszlasd el a felolvasztott kókuszzsírt. Végül add hozzá a tojásfehérjét is és gyúrd egységes masszává az egészet.

2. A tésztát nyújtsd kb. 1-2 mm vastagságúra és vágj belőle 2x2 cm-es négyzeteket.

3. A lapkákat sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire, szórd meg kókuszcukorral a tetejét, majd tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 4-5 percre. Ennél sokkal tovább nem érdemes sütni, mert könnyen megég.

4. Jól szellőző dobozban hetekig eláll.

Fogyaszthatod bármilyen tejjel, vagy csak önmagában ropogtatva! Nagyon finom!