DIÉTA

Felejtsd el a szénhidrátot: Pillekönnyű citromos-mákos habpalacsinta

Ez a habkönnyû pillepalacsinta szétolvad a szádban. Mivel nincs benne semmi, ami hirtelen megemelni a vércukorszinted, nyugodtan fogyaszthatod, amikor csak akarod.

Ez a pillekönnyű palacsinta szétolvad a szádban. Az édes-savanyú ízkombináció annyira finommá varázsolja, hogy nem fogsz tudni ellenállni neki.

Amikor édességre vágysz, büntetlenül eheted, mert nem tartalmaz hagyományos liszteket, sem cukrot.

A benne lévő mákszemek pedig egészen különlegessé teszik, így még ellenállhatatlanabb lesz számodra ez a nasi.

Citromos-mákos habpalacsinta

Hozzávalók:

  • 3 tojás felverve
  • 7,5 dkg mandulaliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg tápióka vagy nyílgyökér liszt
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2-3 evőkanál mák
  • 1 (bio) citrom héja és leve
  • csipet só
  • kókuszolaj a serpenyő kikenéséhez

Így készítsd el:

1. Egy tálban keverd össze a a tojásokkal a mandulalisztet, a mézet, a vanília kivonatot, a citrom levét és héját.

2. Egy kézi habverő segítségével keverd bele a kókuszlisztet, a tápióka- vagy nyílgyökérlisztet, a sütőport és a szódabikarbónát úgy, hogy egyenletes massza legyen, majd add hozzá a mákot.

3. Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, majd egy evőkanál, vagy fagylaltos kanál segítségével merj kisebb adagokat az olajba és süsd meg mindkét oldalukat 2-3 percig. Kb. 10-12 db jön ki a masszából.

4. Fogyaszd mézzel, vagy juharsziruppal!