DIÉTA

Ettől a két gyakorlattól napok alatt laposabb lesz a hasad

Íme egy pokolian hatékony és gyors segítség a csodás, feszes hasfalhoz. Ne gondolkozz tovább, vágj bele most, és élvezd, hogy szinte azonnal látható lesz az eredmény.

Ez a két elképesztően egyszerű gyakorlat egyszerre mozgatja meg az alsó, a felső és a ferde hasizmokat. 

Amire szükséged lesz, mindössze napi 3 perc és egy kisebb kézi súlyzó, vagy egy kettlebell.

Lebegő hasprés

Feküdj hanyatt a padlón, ha kényelmetlen, használj bátran egy habszivacs matracot. Szorítsd a csípőd a talajra, a kezeidet nyújtsd ki a fejed mellett, egyenesen. Lábaid szintén nyújtva, de nem feszesen a talaj felett, körülbelül húsz centiméterrel tartsd. A gyakorlat lényege, hogy a csuklód és a térded igyekezz minél inkább egymáshoz közelíteni. Miközben a törzsed megfeszíted, a levegőt préseld ki a tüdődből. Igyekezz lendület nélkül mozogni, mindvégig izomból tartsd meg a tested. Lassan, pontosan és egyenletesen végezd. A gyakorlat közben legyen mindvégig feszes a hasizmod. A pontosság sokkal fontosabb, mint a darabszám. 

Orosz twist

Az előző mozdulat továbbfejlesztése ez a gyakorlat. Ugyanúgy lebegő ülés az alaphelyzet, csak ezúttal nem fel-le a mozgás iránya, hanem jobbra-balra. Helyezkedj el tehát lebegő ülésben, és fogj a kezeidbe egy kézi súlyt. Mindkét kezeddel fogd szorosan a hasad előtt, kissé eltartva a testedtől. Először jobbra, majd balra tedd ki a csípőd mellé. Végezd folyamatosan ezt a törzsfordítást, megállás nélkül. Szintén fontos a pontos kivitelezés és az egyenletes mozgás.

A két gyakorlatot közvetlenül egymás után végezd.

Egy kör ideje 40 másodperc legyen, 20 másodperc pihenéssel köztük. Ha kezdő vagy az ismétlésszám három legyen. Majd emeld ötre, végül hétre a körök számát. 

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?