Létrehozva: 2015.11.25.

Együtt fogyott a család, de nem hiszed el, mennyit! Az eredmény: mínusz 172 kiló!

Az Egyesült Államok Utah államában élõ Ed és Lori Olson, valamint 24 éves fiuk, Kyle összesen 172 kilót dobtak le azzal, hogy gyökeresen megváltoztatták az életmódjukat. Azelõtt mindennapos volt náluk az egészségtelen kaja, de ennek mostanra vége, és az egész család jobban néz ki, mint valaha. Sõt, Kyle-bõl testépítõ lett!

Ed Olson 2010 decemberében 142 kilót nyomott, amikor meglátta egy új diétás könyv reklámját. Megvette a könyvet, változtatott az étrendjén, és akkor 135 kilós feleségét, Lorit, valamint 111 kilós fiukat, Kyle-t is a fogyásra ösztönözte. Elsőként is nagyon kemény szabályokat hoztak: elhagyták a cukrot, a finomlisztet és az édességeket. A kenyeret, illetve a  hizlaló köreteket és a tésztákat mellőzték. A krumplit egészséges zöldségekre cserélték.

 

"­Ugyanabban a cipőben jártunk, és egyszerűen könnyebb volt együtt elérni a céljainkat – meséli Kyle. - Először a szüleim kezdtek bele az életmódváltásba, de a sikerüket látva én is beszálltam" - teszi hozzá.

Teljesen átalakultak

Ed 8 hónap alatt 63 kilót adott le. Lorinak két évébe telt a közel 70 kilós fogyás, Kyle pedig tökéletesen átformálta a testét: 111 kilóról 70 kilóra fogyott, és közben szenvedélyes testépítővé vált.

Lori elismeri, hogy korábban rendszeresen készételeket tett az asztalra, és ráadásul közben azt hitte, hogy egészségesen táplálkozik. A saláta mindennapos vendég volt az asztalukon, de szinte fuldoklott a kész öntetben. Lori azóta rájött, hogy ő voltaképpen ételfüggő, és ma már úgy tekint magára, mint egy gyógyult alkoholistára.

Az első hónapok kemények voltak

Ed elismeri, hogy a fogyókúra első hat-nyolc hete maga volt a pokol, mivel jelentkeztek a cukorelvonás tünetei. Lori viszont csak azt látta, hogy a férje éhezés nélkül is szépen fogy. Õ is fogyókúrázni kezdett, elhagyta az egészségtelen ételeket, és csak sovány húst, halat, zöldségeket, gyümölcsöket és egészséges zsiradékokat, például dióféléket és avokádót tett az asztalra. Az első egy-másfél hónap neki sem volt egyszerű, hiszen évek óta nem étkezett rendesen, és nem is sportolt.

A sport is sokat segített

Végül Lori is elment abba az edzőterembe, ahová a fia, Kyle járt gyúrni (a fiúnak azóta is szenvedélye a testépítés) , és sportolni kezdett. Először csak 20 perc séta volt az adagja a futógépen, a hét legalább 4 napján. Miután egy év alatt 44 kilót adott le, otthon fitnesz-DVD-kre kezdett edzeni. Ed eközben napi 5 kilométert gyalogolt vagy futott a szabadban. A közös célok és eredmények szuper motivációnak bizonyultak, a családtagok a nehéz pillanatokban is támogatták, és a mai napig is támogatják egymást.

Lori szerint sokat változott az egészségi állapotuk, mióta ennyit fogytak. Ednek már nem fáj a csípője és a lába munka után (gyógyszerészként dolgozik, ezért sokat áll), és mindketten abbahagyták a horkolást. Ráadásul nem kell a repülőn hosszabbítót kérniük a biztonsági övhöz, mint korábban, még túlsúlyosan. Az energiájuk is sokkal több, és mindannyian jobban érzik magukat a bőrükben.

Forrás: Daily Mail

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

lakaskultura.hu

Új élet a városon kívül, egy kortárs stílusú otthonban

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

DIÉTA

3 kg mínusz egy hét alatt: csodát tesz a zellerdiéta

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!