DIÉTA

A szüleit hibáztatja kövérségéért a 300 kilós szerencsétlen nő

A 33 éves amerikai Nikki Webster közel 300 kilót nyom, ő az egyik résztvevője a TLC tévécsatorna brutálisan elhízottakról szóló sorozatának. De rajta kívül megjelenik a show-ban egy 341 és egy több mint 400 kilós férfi is.
  • Szerző: Ripost

A közel 300 kilót nyomó Nikki Webster a szüleivel él, és ételfüggőnek tartja magát. Saját bevallása szerint nem tudja megállni, hogy egyen, pedig tisztában van vele, hogy szenvedélye az életébe is kerülhet. A harmincas évei elején járó lány szerint tragédiájának legfőbb oka az, hogy szülei semmit sem tesznek függősége ellen – sőt,

liften küldik fel neki a kaját, hogy ne kelljen lépcsőznie.

A TLC tévécsatorna brutálisan elhízott emberekről szóló valóságshow-jában látható is, ahogy Nikki apja három cukros fánkot tesz egy tányérra, és máris küldi a lánya szobájába. Nikki szerint ételfüggését a szülei táplálják, ahelyett, hogy segítenének neki lejönni a cukordrogról. „Azt főzik nekem, amit csak akarok” - panaszkodik a műsorban az elkeseredett nő.

A show másik szereplője egy 26 éves amerikai anyuka, Ashley Bratcher, akit gyakorlatilag az ötéves fia lát el – ő hoz ételt az édesanyjának, és ő végzi a házimunkát is. A harmadik szereplő, Sean Milliken, több mint 400 kilót nyom, saját állítása szerint ételfüggősége a szülei válása miatt elszenvedett trauma következménye. Ma nem tud fél percnél tovább állni.

A valóságshow azonban nemcsak bemutatja a vészesen elhízott szereplőket, hanem segítséget is kínál a lefogyáshoz. Diéta- és mozgástippekkel, orvosi ellátással támogatják a szereplők küzdelmét a kilókkal szemben. Az egyik tavalyi szereplő, az eredetileg 360 kilós Maria McCants most 240 kilónál tart, és évek óta először tudott ráállni a mérlegre úgy, hogy az nem akadt ki a súlyától.

Forrás: Daily Mail

És ezeket olvastad már?