Létrehozva: 2015.11.17.

40 kilót fogyott a kétgyerekes édesanya! Mutatjuk a módszerét!

Az amerikai Elisha Villanueva közel 100 kilót nyomott, amikor elhatározta, hogy lefogy. Elárulta, mi segített neki abban, hogy közel 40 kilót dobjon le, és meg is tartsa az álomsúlyt és a feszes alakot.

Elisha már gyereknek is testes volt, de mivel az egész családja ilyen alkatú, a főiskoláig nem aggódott emiatt. Elsőévesként azonban rátalált egy fogyókúrás klinikára, ahol B12-vitamint és fogyasztó tablettákat javasoltak neki, valamint azt, hogy hagyjon fel a szénhidrátokkal.

- Mivel fogalmam sem volt a főzésről, és arról, mit is kezdjek a zöldségekkel, komoly hiánybetegségeim lettek, hiszen jóformán húson és sajton éltem. Bár két hónap alatt leadtam tíz kilót, anyám orvoshoz vitt, mert állandóan remegtem, izzadtam, és borzalmas gyomorgörcseim voltak. Mivel az orvos azt ajánlotta, hogy inkább egyek megint rendesen, újra elkezdtem rájárni a tésztára és a kenyérre, már csak azért is, mert egy étteremben dolgoztam. Vissza is jött a tíz kiló, meg még néhány – meséli.

Elisha feladta a fogyási kísérleteket, majd gyors egymásutánban két gyereket is szült. Amikor hat héttel a kisebbik fia születése után ráállt a mérlegre, rájött, hogy egy gramm se ment le róla a terhesség óta, és csaknem 100 kilót nyom. Ez kijózanította, elhatározta, hogy változtat, elhagyja a cukrot és a lisztet. "Nem akartam, hogy a gyerekeim legyenek a kövér srácok a suliban, és én is szívesen letettem volna már a terhesnadrágomat" - mesélt Elisha a döntésről.

Így kell életmódot váltani

Elisha először az akkor már fogyókúrázó édesanyjával beszélt arról, hogyan kell számolni a kalóriákat. Ezután a My Fitness Pal telefonos applikáció segítségével elkezdte nyilvántartani, mit is eszik minden nap. Az egészségtelen kalóriákat egészségesekre cserélte: a marhahús helyett pulykából főzött, a hamburgerből kihagyta a zsemlét, sült krumpli helyett pedig sütőben sült édesburgonyát evett. A finomságokkal nagyon óvatos, csakis cukor hozzáadása nélkül készült desszerteket fogyaszt. Miután az első 5 kiló leolvadt róla, egy barátja elcsábította aerobicra, és Elisha döbbenten tapasztalta, hogyan gyújtja be az edzés a fogyás rakétáit:  "Nagyon élveztem az aerobikot, és folyton azt kérdeztem magamtól, hogy miért is nem kezdtem el már hamarabb ezt az edzés-dolgot?"

Miután további kilók olvadtak le róla, futni kezdett – alig több, mint egy évvel azután, hogy életmódot váltott, Elisha mindössze 62 kilót nyomott, és lefutott egy jótékonysági félmaratont is.

És hogy mi a jutalom mindezért?

"Amikor a nagyobbik fiam egyéves volt, le akart csúszni velem egy zárt csúszdán, de egyszerűen nem fértem be a csőbe. Ma már nincsenek ilyen problémáim, simán szaladgálok utánuk" - mondja.

Elisha Flex it Pink néven egy internetes támogató közösséget is elindított a fogyókúrázó sorstársaknak, és nagyon élvezi azt a tudatot, hogy sikeres életmódváltásával ő mutat példát másoknak. És milyen örömmel teszi!

Ezt ajánlja Elisha:

Ne vegye el a kedved, ha visszahízol!

Elisha szerint nagyon fontos a rendszerezett élet, a feszes forgatókönyv a napi teendőkre. Ha borul a rend, az sajnos nagyon hamar meglátszik a testen. Amikor Elisha másik államba költözött a családjával, a napi rutinja teljesen felborult, fel is szaladt rá tíz kiló. Aztán ahogy kialakult az új napi menetrendje, úgy tűntek el a pluszkilók is – a lényeg, hogy nem szabad feladni!

Vedd körül magad támogatókkal!

A siker kulcsa Elisha számára a barátja volt, ő vitte először az edzőterembe – nagyon sokat jelentett a bátorítása és a példája is.

Ne csak a mérlegre koncentrálj!

Elishát minden aerobik-órán azzal fogadta az oktató, hogy mennyivel vékonyabb lett a legutóbbi alkalom óta. Bár a mérlegen még nem mutatkozott a különbség, ez a dicséret segített továbbhaladni.

 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

life.hu

4 csillagjegy szülöttei, akik hidegek, mint a jégcsap

magyarnemzet.hu

Rossi: Ritkán veszítem el a türelmem, de most kijöttem a sodromból

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

DIÉTA

"64 éves vagyok, de évtizedekkel fiatalabbnak nézek ki!” - elárulta egyszerű trükkjét a nő

DIÉTA

3 kg mínusz egy hét alatt: csodát tesz a zellerdiéta

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!