ÉLETMÓDI

Csoda, hogy túlélte: Egyetlen korty kólától kómába esett a családanya

Egy aprócska figyelmetlenség majdnem az kétgyerekes családanya életébe került.

Elizabeth Perkins az összes mesterséges édesítőszerre allergiás – többek között az cukormentes üdítőkben használt aszpartámra is. A kétgyerekes angol családanyának rendkívül körültekintőnek kell lennie minden étkezésnél, mert a legkisebb mennyiségű édesítőszer is olyan allergiás sokkreakciót vált ki a szervezetéből, amibe akár bele is halhat.

A baj nemrég be is következett, amikor a 30 éves nő egy cukros kólát rendelt magának egy lakhelyéhez közeli kocsmában, de a pultos lány figyelmetlenségből cukormenteset töltött neki. Az édesítőszeres üdítőből mindösszesen egyetlen kortyot ivott meg Elizabeth, de már ez is elég volt ahhoz, hogy a 3 napra kómába essen – számol be az esetről a helyi sajtó.

 

„Az emberek fel se fogják, hogy mekkora különbség van cukros és cukormentes üdítők között. Az én esetemben például végzetes lehet, ha összekeverik a kettőt. Egy sima kólát rendeltem a bárban és már az első korty után tudtam, hogy cukormenteset kaptam. Az íze furcsa volt és azonnal rosszul lettem tőle. Pillanatok alatt elsötétült körülöttem minden és összeestem. A következő emlékem, hogy egy magamhoz térek egy kórházban. Csoda, hogy nem lett nagyobb bajom, és egy kisebb kómával megúsztam a dolgot.”

- mesélte az angol sajtónak az édesanya, akinek mindkét gyerekére oda kell figyelnie, hogy mit eszik, mivel örökölték tőle a ritka allergiát.

És ezeket olvastad már?