CSALÁDOK

Tragédia: egy családban négyen vesztették életüket a koronavírus miatt

Egyszerűen felfoghatatlan, amit az amerikai családdal tett az új kínai koronavírus.

Ahogy az európai országok mindegyikét, úgy az Egyesült Államokat is súlyosan érinti az új kínai koronavírus-járvány. A tengeren túl már több tagállamban is komoly óvintézkedéseket vezettek be a vírus terjedésének megfékezése érdekében: bezártak az éttermek, a kávéházak, a bevásárlóközpontok, a mozik, a színházak és betiltották a tömegrendezvénykét.

A hivatalos adatok szerint Amerikában a regisztrált megbetegedések száma 10 755, míg a halálozásoké 154 volt csütörtök reggel. Közvetetten, vagy közvetlenül minden amerikait érint a járvány, de a New Jersey államban élő Fusco-családot szó szerint megrázkódtatások sorozata érte: már négy tagja is az életét vesztette, hármat pedig az intenzív osztályon ápolnak a szörnyű kór miatt - írja az NBC news internetes kiadása.

A Fusco-család, és a koronavírusban elhunyt személyek. (Facebook)

A felfoghatatlan tragédiához vélhetően egy március harmadikán tartott nagycsaládos vacsora vezetett, ahol egy koronavírussal fertőzött családtag továbbadta a kórokozót a többieknek.

A Covid-19 névre keresztelt koronavírus szövődményeibe először az 55 éves Rita-Fusco Jacson halt bele a családban múlt pénteken. A nő a második regisztrált haláleset volt New Jersey államban, aki bizonyíthatóan a vírusfertőzésben hunyt el. Rita halálát követően testvére, Carmine Fusco hunyt el szerdán, majd a testvérpár édesanyja, a 73 éves Grace Fusco is követte őt a túlvilágra ugyanezen a napon.

A Fusco-testvérek legfiatalabb tagja, az 53 éves Vincent Fusco pedig március 19-én, csütörtökön halt bele az új kínai koronavírus okozta súlyos tüdőgyulladásba a New Jersey államban található Central State Medical Center nevű kórházban, ahol napokkal azelőtt édesanyja is elhunyt.

A New York Times beszámolója szerint a Fusco-család megpróbáltatásaiknak még koránt sincs vége. Grace Fusco három másik gyermekét még intenzív osztályon ápolják, ugyanis a koronavírus az ő esetükben is súlyos szövődményeket okozott. Húsz további családtagnak pedig kötelező otthoni karantént rendeltek el az egészségügyi hatóságok.

A szakértőknek egyelőre elképzelésük sincs, hogy a koronavírus miért érintette ennyire súlyosan a Fusco-családot, ugyanis az elhunytak egyike sem szenvedett más krónikus betegségben. Azt viszont tudni vélik, hogy a családba úgy került be kórokozó, hogy az elhunytak közül valaki szorosabb kapcsolatban állt a koronavírusban elhunyt első New Jersey-i beteggel, a 69 éves John Brennannel.

New Jersey állam kormányzója, Philip D. Murphy a Twitter-oldalán részvétét fejezte ki a családnak.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?