CSALÁDOK

Tragédia: 51 év házasság után, 6 perc különbséggel halt bele a koronavírusba egy idős pár

Felfoghatatlan tragédiát okozott a kínai koronavírus egy amerikai családban. Az elhunyt házaspár fia mindenkit arra kér, hogy maradjon otthon!

Amerika egyik legsikeresebb sportügynöke, Buddy Baker szülei 51 év házasság után 6 perc különbséggel haltak bele az új kínai koronavírus-fertőzés szövődményeibe – írja az amerikai sajtó.

Baker, aki NFL-ben szereplő Seattle Seahawks amerikaifutball-csapat több játékosának is a mendzsere, a Twitter-oldalán számolt be a családját ért sorscsapásról.

„A szüleim csak nemrég fertőződtek meg az új koronavírussal, aminek a szövődményeibe mindketten belehaltak vasárnap. A szüleim fantasztikus emberek voltak. 51 évig voltak házasok és hat perc különbséggel távoztak a túlvilágra. Néhány hete még mindketten makk egészségesek voltak. Olyan világban élünk, amikor azt mondogatjuk: velem nem történhet meg, nem történhet meg velünk, nem történhet meg a családunkkal. Nos, velünk megtörtént, ezért szeretném megragadni ezt a szomorú pillanatot, hogy mindenkit változásra buzdítsak. Tartsuk meg egymás között a 2 méter távolságot, mossunk gyakran kezet és lehetőleg maradjunk otthon. Ez nem könnyű változás, de ez a helyes döntés. Remélem, mindenkit változásra sarkall majd az, ami velem történt„

- fogalmaz a Twitter-oldalára feltöltött videóban Buddy Baker, akit még múlt hét elején hívtak fel egy Seattle-i kórházból azzal, hogy a szülei koronavírus-tesztje pozitív lett. Ezt követően az idős házaspár mindkét tagjának az állapota annyit romlott 48 óra leforgása alatt, hogy mélyaltatásba kellett helyezni őket, mert a szerveik elkezdtek leállni.

Amikor Baker szüleit már csak a gépek tartották életben, és az orvosok szerint semmi esélyük sem volt a túlélésre, a család az eutanázia mellett döntött, ugyanis Washington állam törvényei ezt lehetővé teszik. Bakerék kérése csupán az volt, hogy szüleiket ugyanabban a kórteremben, egymás mellett helyezzék el az utolsó óráikban.

Stuartot és Adriant végül március 29-én kapcsolták le a lélegeztetőgépekről, és kéz a kézben, 6 perc különbséggel távoztak a túlvilágra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?