CSALÁDOK

Szívszorító: a járvány miatt csak az ablakon keresztül láthatta első unokáját a nagypapa

Kevés szó esik róla, de az új kínai koronavírus-járvány miatt sokaknak bensőséges emberi pillanatokról kell lemondania.

Az új kínai koronavírus-járvány miatt március 14-én léptek életbe Írországban a kormány által javasolt, majd a parlament által jóváhagyott különleges szabályok és óvintézkedések. Pont azon a napon, amikor a Dublinban élő Míchéal Gallachoir és felesége első gyermeke megszületett - írja a Yahoo News.

A fiatal házasok napokkal később haza is vihették a kis csöppséget, aki a Faolán nevet kapta szüleitől. A járványügyi előírásokat figyelembe véve a család úgy döntött, hogy nem fogadnak látogatókat, illetve ők sem mennek sehova, és csak végszükség esetén lépnek ki a bejárati ajtón. A kis Faolán nagypapája azonban nem bírta elviselni, hogy nem láthatja elsőszülött unokáját, ezért egyedül elment a fiának a házához, hogy legalább az ablakon keresztül vessen egy pillantást az új családtagra.

Az első találkozóról készült szívszorító fotó végül a Twitteren landolt, ahol több, mint 700 ezer kedvelést és 93 ezer megosztást kapott.

„Mivel nem fogadunk vendégeket és mi sem megyünk sehova, ezért a Faolán és a nagypapa első találkozójáról készült képet üzenetben kültük el a családtagoknak. A húgom végül kirakta a Twitter-oldalára is a képet, ahol azóta is elképesztő népszerűségnek örvend.”

- fogalmazott a Yahoonak az újdonsült édesapa, aki a nagy érdeklődésre való tekintettel azóta újabb helyzetjelentést adott a fiáról. Az elmondása szerint a babától kezdve egészen a nagypapáig mindenki jól van, és az édesapja már nagyon várja, hogy vége legyen a járványhelyzetnek és a kezébe foghassa az unokáját.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?