Létrehozva: 2021.12.14.

Hogyan válasszunk zenecuccot? (x)

Akármennyit is költünk koncertjegyekre, lehetetlen, hogy az összes kedvencükkel élőben tomboljunk, azonban a komoly, minőségi zenecuccok már hozzák a színpadi hangosítás színvonalát. Ráadásul most ezt bárhova magunkkal vihetjük, utazás közben, nyaraláson, házibuliban sem kell lemondani az igazi zeneélményről.

Tiszta hangok, térbeli hangzás, profi minőség – felhasználóbarát hangfallal, fejhallgatóval, házimozi rendszerrel. A teljesítmény annyira meggyőző, hogy nem is gondolkodunk majd a döntésen: az utánozhatatlan nívó önmagáért beszél.

Dögös hangosítás – hogyan kell ezt?

Zeneőrültként sem kell mindenkinek érteni a hangtechnikához. Márpedig a mély és magas hangok iránytévesztését az is észreveszi, aki nem vájtfülű. A komolyabb házimozi rendszerek ezt már kiküszöbölik, és helyettünk oldják meg a hangtechnikai problémákat. Mindegy, hogy egy 5.1-es rendszert választunk, vagy Micro Hifit, a végeredmény jól hangzik majd.

Ha kimozdulunk a négy fal közül, a zenecuccokat sem kell otthon hagyni. Vagyis most már bárhol és bármikor eszméletlen jó minőségben indíthatjuk a lejátszólistát. Hordozható hifik, feltölthető akkumulátoros hangfalak – ezekkel a kerti partikat és a kirándulásokat is koncerthangulatig lehet fokozni!

Így nem lövünk mellé a hangfallal

Ha silány eszközről hallgatunk zenét, menthetetlenül odavész minden: a hangulat, a dallamok, a finom áthallások. Mindegy, milyen eszközön tesszük ezt, mindegy, hogy fülesről, fejhallgatóról vagy hangszóróról beszélünk, búcsút inthetünk a minőségnek.

A jó hangfalat nem kell maximumra húznunk ahhoz, hogy mindent tisztán halljunk. Azt is mondhatjuk, hogy ha a zenecucc rendben van, úgy érezzük majd magunkat, mintha a kedvenc együttesünk koncertjén VIP-helyre váltottunk volna jegyet, vagyis a színpaddal szemközti placcra. Biztosan emlékezünk, milyen hangzást éltünk át ott. Ezt most már akár a fotelben heverve is visszakaphatjuk.

A legmodernebb technikai megoldások közül választhatunk. Fotó: Pixabay

Ki szeretné a legjobb zenéket borzalmas minőségben hallgatni? Tisztább és kivehetőbb hangokat garantál egy jó hangszóró, ráadásul a hangszereket is térben érhetjük, nem pedig szétválasztva. A legtöbb hangfal tökéletes önmagában is egy parti levezényléséhez. Felismerik a leggyakoribb fájlformátumokat, ügyesen kezelik a lejátszó listákat. Ha állítanánk a hangzáson, vagy feljebb tekernénk a hangerősséget, sokszor a mobiltelefonunkkal is megtehetjük, miután letöltöttük a rendszerhez fejlesztett applikációt. Pofonegyszerű a használata, mégis nagyon sok funkciót kínál, ha jobban szemügyre vesszük.

Fülhallgató vs fejhallgató

A legtöbb mobiltelefongyártó a készülékhez fülhallgatót is csomagol. Ne vessük azonnal máglyára ezeket a kiegészítőket, de azt felejtsük el, hogy a kedvenceinkből a maximumot hozzák ki. Mintha két külön számot hallanánk: hihetetlen, de rá sem ismerünk a rongyosra hallgatott lejátszólistánkra, ha egy komolyabb fejhallgatót üzemelünk be. Nincs zaj, nincs elmosódó hang. Alacsony hangerőn is tökéletesen visszakapunk minden dallamot, nem érdemes tovább keresni, megtaláltuk a legjobb zenecuccot. Ráadásul nagyon szépek a piacra küldött típusok, és zajszűrővel biztosítják, hogy tényleg csak a zenére koncentrálhassunk. Annyira egyediek, hogy a memóriahabos fülpárnával készült darabok valóban a saját fülünkhöz alkalmazkodnak – kifejezetten kényelmes viselni ezeket a könnyű fejhallgatókat.

A tökéletes hangzásért semmilyen kompromisszumot nem kell megkötnünk. Kis helyen is elférnek, összecsukható kialakítással szinte észrevehetetlenek a hátizsákban.

Nagyon okosak a készülékek

Zavarba ejtően nagy a házimozi-rendszerek és hangfalak, valamint egyéb népszerű zenecuccok választéka. Ráadásul, ha időt szánunk a kiválasztásra, még nagyobb fejtörést okoz a döntés, annyira okos és funkciógazdag készülékeket találunk. Most akár egyetlen hangfallal felpörgethetünk egy házibulit: állítsunk be egy lejátszólistát, hangoljuk az eszköz fényét igény szerint. Ha egy Mini Hifit választunk, profi karaoke-partykat rendezhetünk otthon is. Ugye, hihetetlen? Igazítsuk saját elvárásainkhoz a végső döntést, a többit pedig bízzuk a zenecuccokra!

(x)

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Szabi, a pék 12 legjobb péksüteménye húsvétra: ezekkel a receptekkel garantált a siker

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

CSALÁDOK

Sok szülő elrontja, így tilos és veszélyes altatni a babákat!

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!