CSALÁDOK

Elmarad idén a fehér karácsony

Hiába vártuk, úgy tűnik idén is elmarad a fehér karácsony. Lustán szállingózó hópelyhek helyett lesz viszont eső és viharos szél.
  • Szerző: Ripost

Milyen csodálatos ünnepünk lenne, ha csak pár fokkal hidegebb lenne! A következő napokban ugyanis sokszor esik majd az eső, de az enyhe decembernek köszönhetően már a csoda kell a havazáshoz.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Csóka Ferenc / RIPOST

Vasárnap délnyugat felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, fokozatosan beborul az ég az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A déli óráktól egyre több helyen lesz eső, nem is kevés. Az északira, északkeletire forduló szél estére több helyen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul.

Hétfőn túlnyomóan borult lesz az ég, és a esőre keleten kell számítani. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a középső országrészben többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2, 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 10 fok között alakul.

Záporral, viharos széllel érkezik a szenteste. A Dunántúlon esetleg hózáporok is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Karácsony másnapja pedig ragyogó nappal virrad. Reggelig szórványosan, később már csak helyenként alakulhat ki zápor, hózápor. Ám az északnyugati szél még többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?