CSALÁDOK

Egy házaspár nyert a lottón, majd 3 nap múlva a gyerekük kigyógyult a rákból

Mondhatni varázsütésre fordult minden jóra az angol család életében.

Az Észak-Angliában található Stockton-on-Tees nevű kisvárosban élő John és Allison McDonald december 18-án megnyerte a főnyereményt egy helyi lottójátékon. A szegényes körülmények között élő házaspár 2 millió angol fonttal, azaz átszámítva nagyjából 773 millió forinttal lett gazdagabb. A hatalmas nyeremény után három nappal ráadásul kaptak egy telefont a helyi kórháztól, hogy egy szem gyermekük, a 15 éves Ewans kigyógyult a rákbetegségből - írja a Sky News.

(twitter)

Ewanst még májusban diagnosztizálták az úgynevezett Non-Hodgkin limfóma, a nyirokrendszerben kialakuló rákos megbetegedéssel. A fiatal fiú azóta szinte minden idejét egy helyi kórházban töltötte és több kemoterápiás kezelésen is átesett. Az invazív beavatkozás megkezdése előtt az orvosok nagyjából 50 százalékra tették Ewans gyógyulási esélyeit. A nem túl jó kilátások ellenére december második felében mégis csoda történt.

„Ennél nagyszerűbb kezdést el sem tudtam volna képzelni 2020-ra. Mindenki arról álmodik, hogy egyszer megnyeri a lottót, és arról beszél, hogy milyen fantasztikus lenne, ha pénz állna a házhoz. Én és férjem sose gondoltuk, hogy ez velünk is megtörténhet. Erre tessék, mégis! Ráadásul a nyeremény után pár nappal azzal a csodálatos hírrel hívtak föl az orvosok, hogy a fiúnk legutóbbi leletei negatívak lettek. Sose voltuk ennyire hálásak a párommal”

- fogalmazott a helyi sajtónak Allison McDonald, aki azt is elmondta, hogy a közeljövőben a férje és ő is hanyagolják a munkát, és minden idejüket gyermekükkel fogják tölteni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?