CSALÁDOK

A gyermekeknek családban a helyük a helyettes államtitkár szerint

A kormány által indított Befogadlak elnevezésû nevelőszülői kampány célja, hogy a lehető legtöbb gyermek családban tudjon nevelkedni - hangsúlyozta a szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár a kampány győri állomásán, hétfőn.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Simon Attila István elmondta, a kormány igyekszik segíteni ennek megvalósulásában, és megpróbál minden olyan jogszabályi gátat lebontani, amelyik különbséget tesz a vér szerinti, az örökbefogadott és a nevelt gyermek között. Egyebek mellett a nevelőszülői munkát foglalkoztatási jogviszonnyá változtatták és 2020. január 1-jétől a nevelőszülők is részesülhetnek gyermekgondozási díjban – említett példákat.

A kampány célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a nevelőszülői hivatásra, erősítse azt, mert ezzel a magyar családok is erősödnek, s így garanciát adunk arra, hogy nemzetünk megmaradjon a Kárpát-medencében – hangsúlyozta, hozzátéve, a család egysége és erőssége nélkül ezt a munkát nem tudjuk sikeresen elvégezni.

Simon Attila István kitért arra is, nem reális cél, hogy minden állami gondozásban lévő gyermek nevelőszülőhöz kerüljön, ugyanakkor törekedni kell arra, hogy a lehető legtöbb gyermek családban nevelkedjen.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?