CSALÁDOK

A család mindhárom tagja egyszerre küzd rákbetegséggel

„Annyit elmondhatok, hogy egyáltalán nem könnyű feldolgozni azt, ami épp a családommal történik” – fogalmazott a tragikus helyzetről a családanya.

Benoit Desclef és felesége, Kathy Desclef fiatal házasokként, majdnem 20 évvel ezelőtt költöztek Franciaországból az Egyesült Államokba, hogy egy saját éttermet nyithassanak, és testközelből élhessék meg az amerikai álmot. A szerelmesek a floridai Jacksonvilleben telepedtek le, ahol egy klasszikus francia kifőzdét nyitottak a belvárosban.

A Desclef házaspárnak egy gyermeke született az Államokban, és minden jól alakult az életükben egészen mostanáig. A közelmúltban ugyanis a család mindhárom tagját, nagyjából egyidejűleg diagnosztizálták rákbetegséggel – számol be a tragédiáról a CNN.

(youtube)

Először a családanya, Kathy esett a szörnyű kor áldozatául. Őt az ügynevezett Non-Hodgkin limfóma egyik ritka típusával diagnosztizáltak, ami a tudomány jelen állása szerint gyógyíthatatlan. Pár hónappal a szörnyű hír után az apuka következett, akit egy olyan agydaganattal diagnosztizáltak, amit nem lehet megműteni. A házaspár egy szem gyermekénél pedig idén októberben fedezték fel a szörnyű kórságot. A 17 éves Luke-ot Hodgkin-limfómával diagnosztizálták az orvosok.

Az az egy vigasztal, hogy a fiunknak nagyon jók a gyógyulási esélyei. Az én esetemben ez sajnos már nem mondható el, én egy rákbetegség egyik nagyon ritka formájában szenvedek. A férjemet pedig nem lehet megműteni... Mindhárman betegek vagyunk, és a sok kezelés mellett egyszerűen nem bírjuk a tempót, ami az étterem vezetéssel jár.„

- fogalmazott a helyi sajtónak a családanya, aki attól fél, hogy el kell adniuk a hosszú évek kemény munkájával felépített éttermüket, mivel pusztán a vendéglátóhely bevételeiből képtelek fedezni mindhármuk kórházi költségeit.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?