CSALÁDOK

10 év alatt 8 gyereket szült a csodaanya, és még többet akar!

A maga 8 gyermekével bőven túlteljesítette az átlagos brit gyermekvállalási hajlandóságot a 30 éves anya, ugyanis a nyugat-európai szigetországban átlagosan 30,3 éves korukban hozzák világra első gyermeküket a nők.
címkék:

Az angliai Norfolkban élő Banham-családban állandó a gyerekzsivaj, hiszen a házaspárnak nyolc gyermeke született az elmúlt egy évtizedben – és a terveik szerint még két lurkóval bővítenék a népes famíliát. Jelen pillanatban a legkisebb gyerek 11 hónapos, a legidősebb pedig nemrég töltötte be a 10-et – írja a Daily Mail internetes kiadása.

A harmincéves Imogen Banham, aki főállású édesanya és hét lányra és egy kisfiúra felügyel a nap minden órájában, szeret azzal viccelődni, hogy ő Anglia legtermékenyebb nője.

(facebook)

„Imádom a gyerekeket és imádok terhes lenni. Az elmúlt 10 évben a leghosszabb idő 10 hónap volt, amikor nem voltam állapotos. Ez egy ragyogó érzés, anyának lenni csodálatos. Minden gyerekünket jó előre megterveztük”fogalmazott a Daily Mailnek Imogen, akinek a férje, az 52 éves Peter, éjszakai műszakban dolgozik, hogy a lehető legtöbb időt tölthesse otthon és segíthessen feleségének a hétköznapi teendőkben.

Ekkora gyereksereg mellett természetesen Imogen minden egyes napja kihívásokkal teli. Az anya hétköznaponként például 5:30-kor kel – amikor a gyerekek még alszanak – és összekészíti a nagyobbak uzsonnás dobozait, reggelit főz, valamint berakja a napi első adag ruhát a mosógépbe –, amit egyébként minden évben cserélni kell, mert a nagy terhelés miatt mind tönkremegy. A családapa nem sokkal hat után ér haza a munkából – pont időben, hogy segítsen felkelteni a gyerekeket.

A reggeli után az anya egy 10 üléses kisbusszal elviszi, majd délután 3:30-ra visszahozza a gyerekeket a suliból. Férje is ekkor kel fel, így közösen tudnak segíteni a gyerekeknek a házi feladat elkészítésében. A tanulást egy kis szabadidős program követi, majd a fektetést Peter vezényli le, aki általában este tízkor indul dolgozni, miután már mindenki elaludt a házban.

A Banham-család egyébként hetente 200 fontot, azaz átszámítva nagyjából 80 ezer forintot költ el csak élelmiszerre. 7 nap alatt átlagosan 14 liter tej, 80 zacskó chips, 10 vekni kenyér, 60 pelenka és 180 halrudacska fogy el. Mivel egy kocsiba nem férne be ennyi cucc, a szülők általában két autóval járnak elintézni a nagy bevásárlást.

„Mindig is szerettem a babákat, és nem tudom elképzelni, hogy leálljak” – magyarázta az édesanya, aki 30 éves korára, a maga nyolc gyermekével bőven túlteljesítette az átlagos brit gyermekvállalási hajlandóságot. A nyugat-európai szigetországban ugyanis átlagosan 30,3 éves korukban hozzák világra első gyermeküket a nők.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?