ÉLETMÓDI

Bombasztikus frissítő: Kávélimonádé!

A kávé serkentő erejét és a jéghideg limonádé frissítő hatását ötvözi ez a nagyszerû ital. Nem hiszed el, de finom is!

Talán még sosem jutott eszedbe, de kávéval is párosíthatod a limonádét! Pici koffein hozzáadásával italod nemcsak enyhülést fog hozni a legforróbb napokon, hanem lendületet is ad majd.

És nem a levegőbe beszélünk, hiszen a kávélimonádé máris az egyik legnagyobb kedvenc az óceánon túl! Magyarországon még csak ismerkednek ezzel a különös nyári itallal, nyugaton viszont a legtöbb helyen már kapható.

Első hangzásra talán nem túl bizalomgerjesztő a citrom és a kávé fúziója. Pedig elhiheted, nagyon is harmonizál a két íz. A kávé sokoldalú illatanyagai keverednek citrus karakteres aromájával: igazán izgalmas az eredmény! Elsőre talán szokatlan lesz, de garantáltan a kedvenceddé válik, ha megkóstolod.

Házilag is könnyedén elkészíthető ez a nyári koktél. Frissen főzött feketekávéra, citromlére, friss citromra, cukorszirupra vagy más szénhidrátmentes ízesítőre lesz szükséged ehhez. Rakd meg a poharadat jégkockákkal, erre öntsd a kávét - így a lehető legjobban lehűl. Erre érkezik két-két evőkanál citromlé és cukorszirup és pár karika citrom, ízlés szerint. Az egész mixet alaposan keverd át, majd öntsd fel szódával vagy szénsavmentes vízzel.

Ha fokozni szeretnéd az amúgy is izgalmas ízélményt, akkor egy kevés tonikkal turbózhatod tovább a limonádét. A siker garantált!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?