ÉLETMÓDI

Megtaláltuk a férfit, aki hatalmas freskót festett Bódi Csabinak

A különleges alkotás Bódi Csabiék új házának kertjében található, és egy csodálatos trópusi tengerparti jelenetet ábrázol. A pálmafás tájképpel Szalay Benjámin csepeli villanyszerelő emelte új dimenzióba a mulatós zenész otthonát
címkék:
  • Szerző:

 

Bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy Bódi Csabi a televízióban is megmutatta új otthonát, ahová a nyáron költözött családjával együtt. Bár a mindig jókedvű mulatós zenész igazán boldogan avatta be a nyilvánosságot a szívének oly fontos eseménybe, utóbb kiderült, nem volt túlságosan bölcs ez a kitárulkozás. Sokan támadták amiatt, hogy nagyzol, kérkedik, dicsekszik luxus életével – pedig nyilvánvalóan nem ez volt a cél.

Bódi Csabi

Bódi Csabi fejébe vette, hogy valamit kezd a lehangoló tűzfallal. (Fotó: Bors)

Családi kupaktanács tűzfal-ügyben

Az azonban a nagy hajcihőben egyáltalán nem derült ki, hogy az egyébként Pesterzsébeten található új Bódi-rezidenciának akadt egy fájdalmasan sivár pontja. Ez pedig nem más, mint a hátsó, zárt udvart határoló tűzfal, a szomszédos épület hátulja.

Bódi Csabi

A hátsó udvar látványát teljesen tönkre tette a hatalmas szürke felület. (Fotó: Markovics Gábor)

Mivel épp a tűzfallal szemben van a ház bejárata, Bódi Csabi elhatározta, hogy kezd vele valamit, mégsem járja, hogy egy minden egyes nap amikor kilép otthonából, egy siralmasan kopár felülettel szembesüljön. Arra gondolt, hogy lefesteti, ötletét meg is osztotta imádott feleségével, Ginával, aki maximálisan egyetértett vele.

Internetről vadászták le a mestert

De ki legyen ehhez a roppant feladathoz a mester? Ki tud ilyen hatalmas méretű képet festeni? Csabi arra gondolt, az interneten néz utána a lehetőségeknek. Hosszas keresgélés után akadt Szalay Benjáminra, akinek egyik alkotását megtalálta a Facebookon – azt a képet több tízezren díjazták lájkokkal és a poszt alatt rengeteg pozitív visszajelzést kapott az alkotó. Ennél tökéletesebb referencia nem is kell! Csabi ráírt Benjáminra, majd telefonon is felvette vele a kapcsolatot.

 

Bódi Csabi

A feladathoz speciális technikát alkalmazott Szalay Benjámin. (Fotó: Markovics Gábor)

„Hát nekem fogalmam se volt, ki beszél a vonal túlsó végén, de igen megörültem, hogy lesz egy jónak ígérkező megbízásom. A beszélgetésből azt szűrtem le, hogy jó helyen vagyok és nem vágnak át. Aztán amikor kiértem a helyszínre, valahogy ismerősnek tűnt a férfi arca, gyanús volt… Utólag ugrott be, hogy ő a zenész Bódi Guszti fia…” – meséli a közös project kezdetét Szalay Benjámin.

Sokkal többről szól a kép, mint elsőre látni

A ház ura eredetileg egy magyar tájképben, esetleg vízesésben gondolkodott, de Gina javaslatára végül Csabi szüleinek első nyaralásán készült fotó került a falra.

Bódi Csabi

Bódiék emlékezetében fontos szerepet játszik ez a tengerparti kép, mely immár a családi legendárium része. (Fotó: Markovics Gábor)

„Az a bizonyos kép Thaiföldön készült. A szüleim akkor utaztak életükben először külföldre, elképzelhető, mekkora hatást tett rájuk az út. Később sokat meséltek arról, hogy rengeteg munka révén érték el álmukat és hogy az életben ez az egyetlen járható út. Számomra az ő nyaralásuk az örök példa arra, milyen mentalitással kell viszonyulnom a dolgokhoz. Nem tudom, ki mit gondol rólam, de számomra az alázat és a munka az érték. Ez a festmény mindennap arra emlékeztet, hogy ne felejtsem el honnan jöttem és adjak hálát mindenért, amit munkával értem el.

A gyönyörű freskót az utcáról nem látni, a medence felől már részben igen. A tengerparti látkép valóban természetes módon illeszkedik Bódi Csabiék kertjének hangulatához. (Fotó: Markovics Gábor)

Örülök, hogy Benjámin úgy tudta megoldani a fotó alapján a feladatot, hogy mindez átjöjjön a képen. A sors keze lehet abban, hogy a tűzfal eltüntetésének kapcsán összeismerkedtünk, hálás vagyok a munkájáért, köszönöm!”

 

Villanyszerelőből lett profi grafikus

Bódi Guszti

Szalay Benjámin villanyszerelőből lett festőművész. Nagy felületekre specializálódott. (Fotó Markovics Gábor)

 

Egész életében elkísérte a rajzolás szeretete; ötéves korában készítette az első rajzát, ami megdöbbentően élethűre sikeredett. „Megtetszett az asztalon egy bögre, és tollal megpróbáltam lerajzolni. Anyukám nem hitte el, hogy én csináltam, ezért lerajzoltatta velem még egyszer – az pedig még jobb lett” – mesélte Benjamin, aki végül nem képzőművészeti iskolába járt, mert nem volt igazán jó tanuló, így villanyszerelő lett belőle. A rajz iránti szeretete nem múlt el: érettségi után grafikusnak tanult. Falfestéssel jóval később kezdett próbálkozni, s mivel ebben a műfajban elég sikeres, ez lett a fő profilja. (Szalay Benjámin további munkái itt találhatók: webesed.hu)

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?