ÉLETMÓDI

Bizarr frizurák, amiket nem felejtünk gyerekkorunkból

A 80-as évek hajdivatjánál kevés rémisztőbb látvány van. Tedd a szívedre a kezed és valld be, hogy legalább az egyiket te is kipróbáltad!

Mostanában is játszunk a színekkel és a formákkal, és talán egyszer majd napjaink divatos hajviseleteire is ujjal mutogatnak későbbi generációk, na de ami a 80-as években történt, az teljesen értelmezhetetlen. Néhány olyan hajkorona számított szupertrendinek, amiről már akkor is ordított, hogy több mint kínos. Mégis hogyan vehettük ezt akkor komolyan? Fogadjunk, hogy közülük néhány neked is testközelből ismerős...

A 80-as évek imádta a nagy, dús hajzuhatagot. Úgy hívták akkor, Charlie-frizura, talán akad, aki emlékszik rá, ilyet viselt a Charlie angyalai című sozat egyik főszereplője. Íme, egy egészen konszolidált megoldása ennek a fazonnak, kezdjük ezzel bemelegítésként.

A dús sörény mellett viszont valami bizarr mániává vált, hogy a hajtetőn rövidre vágott tincsekel tegyék látványosabbá az egészet. Gyönyörű, nem?

Aztán persze ott volt még a dauer. Az a fajta, amiről messziről üvöltött: semmi köze a természetességhez. Ha mindezt még egy hajpánttal is megbolondítottad, akkor nálad menőbb szinte nem is volt a környéken.

Az igazán nagyszerű az, hogy a spiráldauert még a férfiak sem vetették meg. Néha-néha rásegítve egy kis szőkítéssel persze. Íme egy igazán tipikus példány

Ha a vágás nem segített a dúsításon, akkor jött a tupírfésű. Ezzel minden a duplájára nőtt, kivéve a haj kifésülésének az idejét. Az ugyanis legalább a tízszeresére emelkedett másnap, amikor szerettünk volna mondjuk egy tisztességes lófarkat kreálni magunknak.

A hosszú haj, fejtetőn vágott frufruval még semmi. Itt volt ugyanis az a verzió, amikor mindenhol tízcentisre vágták a hajat, körben, az egész fejen. Majd temérdek habbal égnek állították, hogy egy sörényre emlékeztessen. A szigorú nézés kötelező kellék volt hozzá.

És persze itt van a párja a férfiak köréből is. Külön figyelmet érdemes szentelni a pöttyös nadrágnak, bár az persze nem a frizura tartozéka.

Emlékszel még a kreppre? Erre a teljesen értelmetlen és idétlen hullámosításra? És mi a helyzet az oldalsó lófarokkal, rémlik, ugye? Tessék, máris gyönyörködhetsz ennek a kettőnek a fantasztikus mixében.

Ennél könnyfakasztóbb férfi hajviselet talán nincs is, mint a középen rövid, hátul hosszú megoldás. Különösen, ha bajusz is társult hozzá.

Levezetésnek könnyebb műfajt szánunk. Megmutatjuk, hogyan lehetett forgót varázsolni oda, ahol nincs, és hogyan dúsították a rövid hajat. Hát így.

És persze szánjunk egy másodpercet a sosem feledhető, speciális gombahajra, amely pont úgy nézett ki, mint amikor vödröt húznak az ember fejére, alul pedig borotvával kurtítják meg.

A tiéd melyik frizura volt akkoriban?

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?