MEDICINA

Rémálom volt a szex, mindent elmesélt a drámájáról a fiatal nő

Világszerte nők millióit kínozza az endometriózis nevű alattomos és fájdalmas betegség, mégsem beszélünk róla eleget. Pedig van kiút a pokolból!
  • Szerző: Buster

A 39 éves, Angliában élő Laura életét hosszú éveken át keserítette meg az endometriózis, melynek tünetei miatt fájdalmas volt számára a szex, de még a vizelés és a székelés is. Emellett gyakran összeset a fájdalomtól a menstruációja kezdetén pedig a lakását sem volt képes elhagyni. Eközben folyamatos migrén kínozta éjszakánként pedig verejtékben úszva ébredt.

Laura tavaly év végén átesett egy műtéti beavatkozáson, ami gyökeresen változtatta meg pokollá vált életét. Ezért döntött úgy, hogy a nyilvánosság elé áll és felhívja a sorstársai figyelmét arra, hogy van kiút a rémálomból.

Fotó: Mirror/Laura

Endometriózisról akkor beszélhetünk, ha a méhet bélelő szövettípus, vagyis az endometrium a méhen kívül, a leggyakoribb esetben a petefészkekben, illetve a kismedencét bélelő szövetekben, esetleg a méhfalban ágyazódik be, sőt: az is előfordulhat, hogy a kismedencét is elhagyja – ízületekben, csontokban, a tüdőben, és az agyban egyaránt leltek már fel endometriózist.

Bors/Mirror

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?