ÉLETMÓDI

Balaton Sound: kész a forgatókönyv katasztrófa esetére

A Balaton-felvidéket ezekben a percekben éri el a vihar, de a fesztiválozók már délután 2 óra óta folyamatosan érkeznek a Balaton Sound területére. A szervezők szerint nincs ok pánikra!
címkék:
  • Szerző: The_M

Valamikor délután kettő körül megnyitotta kapuit az idei Balaton Sound, de nem kizárt, hogy lesz néhány kemény órája a fesztiválozóknak. Az egész országot érintő vihar ugyanis elérte a Balaton-felvidéket, így a fesztiválnak otthont adó Zamárdit is.

A szervezők az időjárási adatok alapján úgy készülnek, hogy

a vihar két hullámban éri majd el Zamárdi területét. Az első délután 5 óra felé, a második 7-8 felé.

Benis Dániel, a fesztivál technikai vezetője úgy kalkulál, hogy az est fő fellépője, Tiesto 21.30-as kezdése előtt elvonul a vihar.

Hogy mi a teendő vészhelyzetben, azt a tömegrendezvény vezetési törzse határozza meg - a testületben tűzoltók, mentők és rendőrök kapnak helyet, de folyamatosan összeköttetésben állnak az Országos Meterológiai Szogálattal. A fesztiválozók tájékoztatása folyamatos, használják a területen elhelyezett hangosbemondókat, illetve a színpad mellett elheyezett óriás kivetítőket.

Erős viharban veszélyforrás lehet a fesztivál területén lévő minden épület, de ezek az előzetes vizsgálat szerint 110 km/ órás szélsebességnek biztonsággal ellenállnak.

De ha az OMSZ jelez, a törzs kiürítheti a helyszíneket.

Vihar idejére senki nem maradhat a Balatonban, akár egyméteres hullámok is várhatók! Az esetleges sérültek ellátására két rohammentő áll a helyszínen rendelkezésre, tömeges baleset esetén - de erre ne kerüljön sor! - a siófoki kórházba kerülhetnek a sérültek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?