Létrehozva: 2019.11.19.

Az MVM nehéz sorsú gyerekeken segít

Az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. immár 12. alkalommal rendezte meg az Élménynap „Legszebb napom” elnevezésű rendezvényt, melyen felejthetetlen élményt szereztek több száz tartósan beteg, fogyatékkal élő, mozgáskorlátozott, illetve hátrányos helyzetű gyermeknek.

Szerző Ripost

Több mint 800 gyermeket és kísérőiket varázsolta el az MVM 100 önkéntes munkatársa a Millenáris Parkban egy fergeteges élménynapon. A már hagyományos Élménynap „Legszebb napom” rendezvény keretein belül a vállalatcsoport tizenhárom intézmény, kórház és gyermekeket segítő civil szervezet képviselőinek adott át támogatást. Az elmúlt 12 év alatt az MVM Zrt. és az MVM Partner Zrt. összesen több mint 800 millió forinttal támogatta a gyermekek oktatását, gyógyítását és fejlődését az Élménynap keretében.

Fotó: Sulyok László

„Társadalmi felelősségvállalásunk alappillérének tekintjük a jövő generációk támogatását. Büszkék vagyunk rá, hogy segíthetjük a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok fejlődését, gyógyulását. Az Élménynap története során kiosztott adományok a legjobb helyre kerültek, támogatva ezzel a beteg vagy nehéz helyzetben lévő gyermekek gyógyítását, nevelését vagy fejlesztését hivatásának választó intézményeket, szervezeteket” – mondta Kóbor György, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A támogatott szervezetek

Ebben az évben a Gyermekleukémia Alapítvány, a Gyermekotthonunkban Élő Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány (Bolyai Gyermekotthoni Központ), a „Nem maradsz egyedül” Alapítvány (Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthon), a Miklós Téri Gyermekekért Alapítvány (Szent Miklós Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon), a Zsótér Pál Alapítvány (Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, EGYMI), a Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ, a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítvány, a Gondolkodj Egészségesen! Alapítvány, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika Betegeiért Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, illetve a Bethesda Kórház Alapítvány vehette át a támogatást.

Míg tavaly a dallamok világába kalauzolták el a gyerekeket, idén megismerhették a víz alatti világ titkait, a tengeri állatokat. A gyermekek egy kalandos utazás során járhatták be a képzeletbeli szigeteket, ahol nemcsak tudásukat fejleszthették, hiszen koncertek, kézművesfoglalkozások és számos egyéb program várta őket.

Miért jött létre az élménynap?

A fogyatékkal élő és tartós kórházi kezelésre szoruló beteg, valamint hátrányos helyzetű kisgyermekek számára 2007 óta rendezi meg az MVM az Élménynapot, amelyen együtt játszhatnak, szórakozhatnak egészséges és fogyatékkal élő társaikkal. A rendezvény legfőbb célja, hogy a kicsik és hozzátartozóik legalább egy napra megfeledkezhessenek gondjaikról, és felhőtlenül élvezhessék gyermekkorukat. A rendezvény hagyományai közé tartozik az MVM munkavállalóinak önkéntessége.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak az újabb részletek Balogh Edina és Szabó Simon kapcsolatáról

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Heti horoszkóp: Ennek a csillagjegynek izgalmas napjai lesznek

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!