ÉLETMÓDI

Az egészséges testsúly elérése nem álom többé (X)

Minden embernek van egy ideális testsúlya, melyet azonban az évek során könnyebb gyorsan meghaladni, mint megőrizni. Életmódunk, táplálkozási szokásaink miatt számos olyan tényezővel szembesülünk nap mint nap, melyek mindig kicsit közelebb tolnak az egészségtelen túlsúlyhoz. Ezzel megtanulhatunk együtt élni, de nem érdemes, hiszen azzal gyakorlatilag saját magunk életét rövidítenénk le. A túlsúly ugyanakkor életminőségünket is befolyásolja, mégpedig erősen negatív irányba. De mit lehet valójában tenni ellene?
címkék:
  • Szerző:

Azzá leszel, amit eszel

Ez a régi, már-már közhelyszámba menő bölcsesség tökéletesen igaz. Semmi nem befolyásolja annyira testsúlyunkat, mint az, hogy mivel táplálkozunk.

Az egyik legnehezebb dolog lemondani kedvenc ételeinkről, akkor is, ha tisztában vagyunk vele, hogy nem egészségesek. Az első és legfontosabb lépés, meghozni a döntést, hogy akarjuk is a változást, ez esetben a felesleges kilóktól való megszabadulást. A második lépés eldönteni, hogyan szeretnénk fogyni.

Mivel az étel a döntő faktor, evidens, hogy egy megfelelő diéta az, ami tartós eredményhez vezethet. Az igazán hozzáértők és a témával komolyan foglalkozók szerint a ketogén diéta az, ami a legrövidebb idő alatt kézzelfogható eredménnyel jár.

Olyan eredménnyel, mely a későbbiekben is tartható, vagyis a leadott súlyfelesleg leadott súlyfelesleg marad, nem tér vissza. De mi is ez a diéta pontosan?

Nata Bene

Jóból is megárt a sok, akkor is ha szénhidrát

Fehér kenyér, pizza, sütemény. A felsoroltakban közös, hogy gyakorlatilag minden ember fogyasztja őket, és alaposan túlzásba is viszi.

A hízásért elsősorban ők felelnek, illetve az általuk a szervezetbe jutó fölös szénhidrát. A keton diéta ezt a felesleget küszöböli ki a szervezetből, és rövid idő alatt beindítja a fogyást.

A ketózis állapotába jutva a szervezet elkezdi saját zsírtartalékait használni energiatermelésre, így az eredmény heteken belül látványos lesz. Könnyű megszokni a diéta során fogyasztott ételeket és kiegészítőket, hiszen a szervezet egy idő után nem is igényli a plusz szénhidrátot.

Ennél a diétánál nincs szükség plusz sportra, nem kell semmit megváltoztatni életmódunkon, egyedül az étkezésünk lesz más, minőségibb. Ha tehát elszánjuk magunkat a fogyásra, ez a lehető legkönnyebb, és egyben egyik leghatékonyabb út is.

Napi öt alkalommal étkezve a keton diéta során szó sem lehet holmi önsanyargató éhezésről, inkább a táplálkozási kultúránk új szintre helyezése a megfelelő kifejezés. Az eredmény pedig szemmel látható és komoly testsúly mínuszokban mérhető.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?