ÉLETMÓDI

Állati Jó Gyermeknappal készül Siófok

Siófokon nemcsak május utolsó vasárnapján, hanem egész hétvégén gyereknap lesz. Idén különleges állatos programokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat a város május 25-én és 26-án. Lesz kutyabemutató, agility pálya, állatos játszóház, ismeretterjesztő mûsorok, sőt még egzotikus állatokkal is lehet majd találkozni. Emellett, május 26-án az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához is kapcsolódik a város.
címkék:

 A Kálmán Imre Kulturális Központ minden évben törekszik arra, hogy valamilyen tematika köré építse a gyereknapot. Idén az állatokra esett a választás, hiszen ezzel a témával minden korosztályt meg lehet szólítani

– mondta Gyulainé Isó Edina, az idei Állati Jó Gyermeknapról. Az is fontos szempont volt, hogy így a Siófoki Állatvédő Alapítvány munkájára is fel tudják hívni a figyelmet. Az alapítvány többek közt kutyasimogatóval készül a gyereknapra.


A programok mindkét nap reggeltől estig zajlanak. Szombaton és vasárnap egész nap lesz tanyás játszóház a Levendula Játszóház és Alkotóműhely jóvoltából, ahol – játékos formában – a tanyasi élettel és a ház körül tartott állatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek. Szintén egész nap nyitva áll Szarka Piroska vadgazda mérnök ismeretterjesztő játszóháza is, ahol a hazai vadon élő állatokról tudhatnak meg többet a gyerekek. Az ismert vadállatbefogó, Both Zoltán szombati interaktív előadásán pedig egzotikus állatokat is meg lehet majd csodálni.

Természetesen gyerekkoncertek és más gyerekműsorok is szerepelnek a hétvégi programok között, de érdekes állatos bemutatókat is tartanak majd a Fő téren. Szombaton a Siófoki Kutyaiskola és Sport Egyesület, vasárnap pedig a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítvány terápiás kutyabemutatóját lehet megnézni. Ez utóbbihoz egy akadálypálya is készül, amelyen később a gyerekek is végigmehetnek a saját kedvencükkel.


Mára hagyománynak tekinthető, hogy a városi gyereknapon a siófoki Beszédes József Általános Iskola Speciális Tagozatát lehet támogatni. Szintén a jótékonyság jegyében a felnőtteknek véradásra is lesz lehetőségük május 25-én napközben a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában.


Évek óta elmaradhatatlan része a siófoki gyereknapnak az Ezer Lámpás Éjszakája. A város idén is csatlakozott a kezdeményezéshez, amely a csellengő gyerekekre akarja felhívni a figyelmet. Vasárnap este ennek keretében ingyenes koncertet ad a Zaporozsec, Hevesi Tamás és Zenekara, illetve a New Level Empire, majd 21 óra 30 perckor világító lufikat engednek magasba a Fő téren.


Szintén a gyerekeltűnések megelőzésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Nők Együtt Egyesület gyereknapot megelőző, május 23-i rendezvénye, amelyet idén harmadjára tartanak meg. A polgármesteri hivatalban megrendezett programon fellép az Egerszegi Akusztik, emellett interaktív előadás és beszélgetés is lesz a csellengés veszélyeiről, hiszen évente mintegy 250 ezer gyermekeltűnést jelentenek be az EU-ban. Orbán Katalin, a Nők Együtt Egyesület vezetője elmondta, büszkék rá, hogy Siófokon ők foglalkoztak először ezzel az egész társadalmat érintő problémával, és a gyerekeltűnésekhez kapcsolódó programjukkal minél több iskolába, illetve más intézménybe szeretnének eljutni. Ennek kapcsán az egyesület egy kisfilmet is készített, amelyet május 23-án mutatnak majd be. A rendezvény után közös, figyelemfelkeltő siófoki sétára hívják a több száz résztvevő iskolást és az érdeklődő felnőtteket.


A Facebook-esemény itt található, további információ pedig  www.hellosiofok.hu oldalon érhető el. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Sós vendégváró finomságok
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?