ÉLETMÓDI

Adunk néhány tippet, amik segítenek a legmegfelelőbb női táska kiválasztásában (x)

A női táska trükkös divatelem: egyféle modell semmiképp sem elegendő, ráadásul nem könnyű kiválasztani a szekrénybe kerülő következő darabot, hiszen több szempontnak meg kell felelnie. Ezeket néztük át tüzetesen.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A női táska legyen divatos, mindennek jusson benne hely, alkalmazkodjon a tulajdonosához, legyen strapabíró. Ezek a legfontosabb alaptulajdonságok, amelyeket észben kell tartani a vásárlás előtt. Biztos, hogy egy nőnek egy táska nem elég, más illik ugyanis a színházba és az edzőterembe, a munkához vagy a hétvégi túrázáshoz.

De mi alapján válasszunk?

Kiindulási alapnak tökéletes az ANSWEAR kínálata, ahol bőségesen lehet válogatni a szexi és praktikus modellek között. A legfontosabb a vásárlás előtt, hogy átgondoljuk, hol használnánk a táskát, mi hiányzik a szekrényünkből. Egy hétköznapra való darabra biztosan szükség lesz, ez lehetőleg legyen nagyobb méretű. A munkába vagy egyetemre járáshoz nem árt, ha elférnek benne az olyan alapdolgok, mint a pénztárca, az irattartó, a kulcs, a mobil, a zsebkendő, újabban pedig a fertőtlenítő és a maszk. Ami a méretet illeti, fontos, hogy a modellben jut-e hely meggyűrődés nélkül az A4-es iratoknak – ettől függően kell kiválasztani, hogy az adott megoldás megfelel-e a céloknak.

A party táskák értelemszerűen más célt szolgálnak, ebben csak a legfontosabb tárgyaknak kell helyet szorítani. Személyi igazolvány, telefon, költőpénz, sminkfelszerelés, fertőtlenítő – ha ennyi minden elfér benne, az már elegendő. Egy kis modell jobban az öltözékünk része, inkább a divatosság motiválja tehát ezek tervezését, mint a praktikus kialakítás. Persze nem rossz, ha jut külön zseb a kulcsnak, hogy ne kelljen utána kutakodni, de nem életbevágó.

Meg kell említenünk a sportosabb modelleket, az övtáskákat és hátizsákokat. Ezeket lehet a mindennapok során használni: aki például kerékpárral közlekedik, imádja majd a kényelmi faktorokat. Elegánsabb megjelenéshez elég nehéz jól passzoló darabokat találni, inkább a sportos fazonokhoz kell ezekből válogatni. Van a másik szemlélet, amikor sportoláshoz, túrázáshoz keresünk kiegészítőt. Ilyenkor funkcionalitásában az övtáska és a hátizsák verhetetlen. Előbbi futásnál képes biztosítani a frissítést, eltárolni a kulcsot és a telefont, túrázásnál pedig sok cuccra van szükség, amelyek magunkkal hordására a legkényelmesebb kialakítás a kétvállas hátizsák.

Fontos az anyag és a kialakítás

A táskavásárlás előtt az anyagokat is érdemes átnézni. A textil és a szintetikus megoldások mellett ott vannak a klasszikusabb darabok természetes bőrből, nappa bőrből, velúr bőrből, esetleg művelúrból. Ha ismerjük magunkat annyira, hogy nem tudunk hosszú távon vigyázni a táskára, kerüljük a világos színeket, a fekete bőr viszont főnyeremény a választásnál. A kialakítást is ajánlott átgondolni: egy levehető pánt megduplázza a táska használhatóságát, olyan, mintha egyszerre kettőt vásárolnánk.

Nem mehetünk el szó nélkül a legfrissebb divat figyelembe vétele mellett sem. Ami a 2020-as trendeket illeti, nem lehet mellélőni a fonott kiegészítők vagy a vintázsdarabok választásával, ahogyan az oversized darabok is újra népszerűek.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?