ÉLETMÓDI

Abortuszra ítélték az orvosok, most mégis iskolába megy a fiú

Az édesanya jól döntött, amikor elhatározta, hogy a pesszimista jóslatok ellenére sem veteti el magzatát.

4 évvel ezelőtt az ír származású Aoife első fiával volt várandós, amikor az orvosok azt javasolták, hogy vetesse el gyermekét. Egy előre beütemezett ultrahangvizsgálat során ugyanis kiderült, hogy a magzat egy genetikai rendellenesség miatt nyitott mellkassal fejlődött. Az orvosok az abortuszt látták az egyetlen járható útnak, ugyanis a kicsi akár méhen belül meghalhatott volna, veszélyeztetve ezzel az anya életét is.

„Teljesen magamba zuhantam a hír hallatán. Lényegében fel se fogtam, mi baja a kicsimnek, de azt tudtam, hogy a végsőkig küzdök majd érte. Egy olyan anya akartam lenni, aki mindent megtesz a kisbabájáért, ezért elutasítottam az abortuszt.”

- fogalmazott a 4 éve meghozott nehéz döntésről Aoife – a Sun bulvárlap internetes kiadásának. A 30 éves nő tudta, hogy a tűzzel játszik, mégis kihordta gyermekét, aki csodával határos módon élve jött világra és a Zack Murphy nevet kapta. A család kálváriája azonban ezzel nem ért véget.

A szülés után a csöppségen azonnal egy életmentő, nyitott szívműtét kellet végrehajtani. A pesszimista jóslatok ellenére a beavatkozás sikeres volt és Zack pár héttel később hazamehetett családjához. Az azóta eltelt időben még három műtétje volt a fiúnak, aki mára teljesen felépült szörnyű betegségéből.

„Amikor világra jött az én kis Zackim, a temetését terveztem a fejemben. Ez olyasmi, amit egyetlen szülőnek sem szabadna átélnie. Tisztában voltam a tényekkel és esélyekkel, nem akartam álomba ringatni magam. Istennek hála azonban a fiam leküzdötte a betegségét és ma már pont olyan normális kisgyerek, mint a kortársai.„

- fejezte be történetét Aoife, aki azóta már két kisfiú boldog édesanyja.

És ezeket olvastad már?