Létrehozva: 2019.01.03.

A tehetség felelősséggel jár

Pataki Bence gyerekként még zongorázni tanult, Rafael Mário pedig elõször dobolni kezdett el. Azonban a sors másként döntött, és végül Bence operaénekes, Mário pedig dzsesszzenész lett. Most pedig mindketten megkapták a Junior Prima Díjat az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. jóvoltából.

Szerző Ripost

Pataki Bence

„Gyermekkorom óta foglalkozom zenével. Zongorázni és hobbi szinten gitározni tanultam. Világéletemben közel voltam a színház világához, édesanyám operaénekes. Kiváló, inspiráló példaként állt előttem. Megszerettem az opera műfaját, de csak érettségi után döntöttem el, hogy énekes szeretnék lenni. Az, hogy anyukám is énekesnő, sosem feszélyezett, mert ő az egyik legtisztább lelkű, legmelegebb szívű és legsegítőkészebb ember, akit csak ismerek” – mondta el Pataki Bence.

2013-ban a VIII. Parsifal Alapítvány különdíjasa volt és megkapta a Szegedi Operabarátok Egyesületének Verdi-különdíját is. A Gregor József Emlékére Alapítvány támogatottja és megosztott különdíjasa. A 4. International Singing Competition “Lav Mirski” versenyén 1. helyezést ért el 2016-ban.

„Természetesen én is eljátszottam már a gondolattal, hogy nyitni kellene külföld felé is. Ám egyelőre nagyon jól érzem magam itthon. Szeretnék a hazai közönségnek bemutatkozni és megfelelni. Fontosnak tartom a magyar nyelvű operajátszást, és amikor csak tehetem, magyarul énekelek. Későbbiekben pedig szeretnék Verdi és Buffo opera specialistaként helyt állni a zenei világban”. 

Bence aktív tagja a magyar zenei életnek. Számos opera, oratórium és dalest szólistája. Jelenleg első címszerepét énekli Mozart Figaro házassága című operájában. Figaro szerepét játssza egy országos előadás-sorozat keretein belül.

„Ez a díj eddigi életem legnagyobb elismerése mind szakmailag, mind emberileg. Amikor megtudtam, hogy megkapom, először szóhoz se jutottam, majd utána egyből el kellett mondanom azoknak, akik fontosak számomra. Jó lendületet biztosít, hogy megfeleljek a díj által nekem ítélt bizalomnak”.

Rafael Mário

„A jazz zene gyerekkorom óta jelen volt az életemben, mivel anyai nagyapám jazz dobos volt. Az első hangszerem a dob volt. Egy évet tanultam dobolni, és a zeneiskolában egyszer felfedeztem egy hangversenyzongorát és elkezdtem lenyomogatni a billentyűket. Ott történt meg a csoda. Szerelem első látásra és hallásra” – emlékezett a kezdetekre Rafael Mário.

Több híres előadó session zongoristájaként is jelen van, és számos előadó albumára szerzett dalt itthon és külföldön is. Stúdiózenész volt két évig a Phase One Studióban Kanadában, ahol többek között Michael Jackson és Sting is készített lemezeket.

„Tavalyi évben megjelent a zenekarom első lemeze, a My Hope, és talán a karrieremben ez hozta a legnagyobb áttörést. Az a vágyam, hogy minél több helyre el tudjam vinni a zeném. Nagyon boldog lennék, ha külföldön is koncertezni tudnánk a zenekarommal”.

2017-ben különdíjas lett zenekara a Hitch On Music Jazz Juniors nemzetközi jazz versenyen Krakkóban. Második helyezést ért el a Creative Art Díj versenyen, és elnyerte „az év fiatal jazz-zenésze” díjat. Beválogatták a 12 legjobb jazz-zongorista közé Notthinghamben egy nemzetközi zongoraverseny keretein belül.

„Engem az inspirál, hogy minél többet tudjak adni a közönségemnek a zenémen keresztül. Ez egy nagyszerű ajándék, amit a zenészek Istentől kaptak, és egyben egy nagy felelőség is, hogy mit közvetítünk”.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra a Junior Prima díj. Az, hogy megkaphattam, nagyon inspirál abban, hogy jó úton haladok, és hogy a kitartó munkának mindig megvan a gyümölcse”.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!