ÉLETMÓDI

A Ligetben lesz Európa egyik komplexebb játszóparkja

Megmutatjuk, milyen attrakciókkal várják a gyerekeket ősztől a Nagyjátszótéren!
  • Szerző: RIPOST

Csúszdarendszereket, fészek-, kör-, mérleg és függőhintákat, kötélpályákat, forgójátékokat, egyéni és páros rugós játékokat, trambulinokat, többféle homokozót és vizes játékokat is telepítenek több mint 13.000 négyzetméteren a Városligetben épülő Nagyjátszótéren.

 

Az óriás játszóparkot úgy alakítják ki, hogy minden korosztály megtalálja benne a maga számára legvonzóbb játékokat. Európa legmenőbb játék oázisát 2019 őszén vehetjük birtokba.  A nyári vakáció alatt egy védett, könnyen megközelíthető ideiglenes játszótéren játszhatnak a gyerekek, a Városligeti tó melletti játszótérre pedig új játszóvárat kaptak.

Közel 50 játékelem, - köztük 6 egyedi mászóka, 3 összetett csúszdarendszer, 14 féle hinta és körhinta, 4 féle forgójáték, 3 homokozó, 7 féle egyéni és páros rugós játék, 2 trambulin egy trambulinpálya, 8 féle vizes játék valamint többféle interaktív mozgási energiával működő zenei játék - várja majd a gyermekeket az új Nagyjátszótéren a Ligetben.

Vonzó helyszín lesz az egész családnak, a legkisebbek egy védett belső körben játszhatnak, miközben a szüleik kényelmes ülőalkalmatosságokról figyelhetik őket. A Nagyjátszótér központi eleme egy háromszintes mászóka lesz, amelyet Szinyei Merse Pál Léghajó című festménye inspirált. A különleges attrakció mellett további nagyméretű mászóelemek is helyet kapnak a parkban. A SMART-megoldások sem hiányoznak majd: a csúszdák mérik a sebességet, a homokozóban pedig az ugrótávolságot.

A Nagyjátszótér melletti Terepjátszóban lesz mászószikla, skateboard pálya, mászófal, és rollerezésre, görkorcsolyázásra, kicsiknek motorozásra alkalmas tereket is kialakítanak. Épül egy pumptrack pálya is, ahol gyakorolhatnak a BMX kerékpárosok.

A Nagyjátszótéren gyerekbarát, integrált illemhelyeket is kialakítanak, és pelenkázásra, szoptatásra alkalmas részeket is elkülönítenek. A parkrész zöldfelülete teljesen megújul és új, ligethonos fákat is ültetnek. A családbarát fejlesztések keretében a Nagyjátszótérrel együtt hét új játszótér épül majd a megújuló Városligetben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?