ÉLETMÓDI

A CineFest hétvégén is sok porgrammal vár

Egy héttel ezelőtt kezdődött a CineFest, amelynek vendégei már eddig is tapasztalhatták, hogy a rendezvény idén is több, mint egy filmfesztivál. A filmünnep kísérőprogramjai eddig is nagy sikerrel zajlottak, de a hétvége is sok érdekességet kínál.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Idén debütált a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál új programja, a
CineFest Adventure, ami az outdoor sportok és filmek rajongóinak kínál igazi csemegéket és az áprilisig tartó Miskolc Filmklub bevezető eseménye. A programsorozat szeptember 13-14-én a Szinva teraszon vette kezdetét teltházas vetítésekkel, ezen a hétvégén pedig pénteken az Uránia teremben este 7 órától az Inverse Everest látható, amely arról a magyar Inverse Everest expedícióról szól, amelyik 2016 augusztusában lejutott a világ búvárfelszerelés nélkül elérhető legmélyebb pontjára, a 2080 méter mélyen fekvő Game Over terembe. Ezek után Magyarországon először láthatja a közönség nagyvásznon Elizabeth Chai Vásárhelyi és Jimmy Chin Oscar-díjas dokumentumfilmjét, a Free Solo-t.

Ugyancsak pénteken a film iránt mélyebben érdeklődőknek kínál érdekességet az a két beszélgetés, amelyeket a Weidlich udvarban tartanak az Apollo Moziban. Szeptember 20-án és 21-én a Hely-Film-Történet pódiumbeszélgetések a 80 éves Lillafüredi Nemzeti Filmhétről szólnak majd. Muszatics Péter filmtörténész emlékezik meg az első magyar lillafüredi filmfesztiválról, majd másnap Tóth Arnold muzeológus oszt meg történeteket és érdekességet a Weidlich udvarról.
Péntek délelőtt tartja a Magyar Hollywood Tanács a Magyar Hollywood Vetélkedő országos döntőjét az Uránia teremben, és ugyancsak Hollywood lesz annak a beszélgetésnek a fókuszában , amelyet Bokor Balázs elnök folytat majd Szipál Péter filmes fotóművésszel szeptember 21-én este a Bortanyában.

Szombaton újra várja a film és a bor szerelmeseit az Avasi Kvaterka délután 5 és éjfél között. Miről szól a kvaterka? Amiről csak akarják! Az avasi pincesoron ugyanis gondolatokat cserélhetnek moziról, filmről, sztárokról. A kvaterka helyszíne az Avas kapuja, a Avasi Bortanya, a Polgármester Pince és a Pinyó Pince lesz. A Pódiumbeszélgetés ezúttal az első magyar borról szóló mozifilmről, a Folyékony aranyról szól majd.
A Helynekem természetesen ezen a hétvégén is várja a bulizni vágyókat. A pénteken fellépő Kiscsillag zenekart senkinek nem kell bemutatni, hiszen az egykor még aktív Kispál és a Borz árnyékában megszületett formáció ugyancsak Lovasi emblematikus szövegvilágával mára Magyarország egyik első számú art-rock zenekarának tekinthető. A programsorozatot a Cineslam zárja majd a fesztivál utolsó napján a Slam Poetry Miskolc vol. 44. keretében.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?