ÉLETMÓDI

800 kilométerre kóborolt el otthonától egy kutya, másik országban találtak rá

A fiatal kiskutya egy 200 kilométer széles tengerszoroson is átkelt a kalandja során.
címkék:

A négyéves uszkár, Moses kiszökött az Észak-Írországban található belfasti otthonának kertjéből december közepén, majd hat hét elteltével, január végén, 800 kilométerrel arrébb, az angliai Cambridge-ban találtak rá – írja Mirror internetes kiadása.

Egyelőre nem világos, hogy Moses miként kelt át az Észak-Írországot Angliától elválasztó, helyenként 200 kilométer széles Ír-tengeren. A legvalószínűbb elképzelés szerint a kutya felszökött a belfasti kikötőben egy konténerhajóra, amivel Liverpoolba utazott, majd onnan még 300 kilométert tett meg a Londontól északra található egyetemvárosba. A feltételezések szerint ezen a távon vonatozott a kutya – persze a teljes valóságra valószínűleg sosem derül majd fény.

Végül egy állatvédő egyesület fogta be a házi kedvencet, akinek több foga is hiányzott és a szőre foltokban kihullott a kalandos útjának a végére. A gazdi Carol Hill és lánya, Joan természetesen azonnal útra keltek, amikor meghallották a hírt, hogy a család kutyusa előkerült. Mindketten elmondhatatlanul örültek az uszkárnak, hiszen éjt nappallá téve csak őt keresték, miután kiszökött belfasti otthonuk kertjéből. Joan sírt is amikor újra magához ölelhette a göndör szőrű kis fekete kutyust.

címkék:
És ezeket olvastad már?