ÉLETMÓDI

75 centis jég a Balatonon! Szerinted igaz? Teszt!

Játssz velünk, és rengeteg érdekességet tudhatsz meg fantasztikus nyaralóhelyünkről.
címkék:

Egy csobbanás a Balatonban, utána egy finom lángos és palacsinta – olyan alapvető eleme ez a nyárnak, mint a fürdőruha és a naptej. De vajon mennyire ismered jól ezt a mindannyiunk által imádott tavat és történetét? Kiderül, ha velünk tartasz ebben az izgalmas kvízben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

instagram

1.Mikor történt az első Balaton-átúszás?

a) 1941

b) 1880

c)1999

2.Milyen mély a Balaton legmélyebb szakasza?

a) 12 méter

b) 6 méter

c) 19 méter

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tópart Hotel & Étterem**** (@topart_hotel_etterem) által megosztott bejegyzés,

3. A kétezres évek elején mérték az eddigi rekordot: ekkor volt mind ez idáig a legmelegebb a Balaton vize. De vajon hány fokos volt ekkor?

a) 31

b) 29

c) 33

4. Hol található a tó leghosszabb mólója?

a) Füred

b) Fonyód

c) Siófok

5. Milyen eredetű a Balaton elnevezés?

a) német

b) olasz

c) szláv

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Fülöp Gabriella (@fulopgabriella3) által megosztott bejegyzés,

6. Honnan indul a minden évben megrendezett Kékszalag nemzetközi vitorlásverseny?

a) Füred

b) Keszthely

c) Siófok

7. Milyen hosszú a Balaton?

a) 108 km

b) 63 km

c) 77 km

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Ódor Dorottya (@odordori) által megosztott bejegyzés,

8. Milyen gyakran cserélődik természetesen a Balaton vize?

a) évente

b) kétévente

c) ötévente

9. Hol található a Balatonnál hazánk első tájvédelmi körzete?

a) Tihany

b) Keszthely

c) Fonyód

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kinga (@meszaroskinga) által megosztott bejegyzés,

10. Milyen vastag volt az eddig mért legmasszívabb jégtakaró a Balatonon?

a) 55 cm

b) 75 cm

c) 95 cm

Most pedig jönnek a helyes válaszok! Ellenőrizd, mennyit találtál el belőlük!

1.b), 2.a), 3.a), 4.b), 5.c), 6.a), 7.c), 8.b), 9.a), 10.b)

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?