ÉLETMÓDI

6+1 különleges jel, ami elárulja, hogy tényleg szerelmes vagy-e

Honnan tudhatja az ember egyértelműen, hogy szerelmes? A Metropol utánajárt, ezeket az árulkodó jeleket figyeld és rögtön megbizonyosodhatsz!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Metropol összegyűjtött hét jelet, amiből kiderül, mikor vagyunk tényleg szerelmesek, íme:

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Andalgó lépésekre késztet

A szerelmes férfi lassabban „romantikusabban” közlekedik párjával, mintha mondjuk ha egy barátjával megy az utcán.

Képünk illusztráció.
Fotó: Pixabay

Csillapítja a fájdalmat

Ha beüt a szerelem, felejtsük el a fájdalomcsillapítót – elég ha csak szerelmesek vagyunk, és már nem fáj a fejünk, a derekunk vagy a térdünk. „Úgy tűnik, hogy a szerelem idején aktiválódó egyes agyterületek ugyanazok, amelyekre a fájdalomcsillapító gyógyszerek is hatnak.” – említi Dr. Arthur Aron new-yorki pszichológus professzor. Már a szerelmes kéz-a-kézben járás is csökkentheti a fájdalmakat.

Elkábít

A kutatók még MRI-felvételekkel is tudják igazolni, hogy a szerelem tudatmódosító szerként működik. Gyakorlatilag a kokain addikcióval azonos idegi struktúrákat érinti, így lényegében eufóriát okoz. Erről számolt be Dr. Lucy Brown, a new-yorki Albert Einstein College of Medicine neurológus professzora.

Képünk illusztráció.
Fotó: Pixabay

Feledékennyé tesz

A mindent elsöprő szerelmi érzés feledékennyé tesz: nehezen tudunk a munkánkra, feladatainkra koncentrálni. „A romantikus érzelmek közepette elfeledkezünk a kötelezettségeinkről, mert kognitív teljesítményünk nagy részét a szerelmünkkel kapcsolatos gondolatok foglalják le”– ad tudományos magyarázatot a jelenségre a holland kutató, Dr. Henk van Steenbergen.

Megdobogtatja a szívet

Megváltozik a szívverésünk is, ha szerelmesek vagyunk. A szerelmes ember pulzusa, szívverése fokozatosan felveszi a partner szívverését.

Vékonyítja a hangot

A szerelmes nő valóban csicsereg: akár egy oktávval magasabban beszél partnerével, mint máskor és másokkal. Ez az érzelmek kifejezésének az a sajátos módja, hogy „egy hullámhosszon vagyunk”.

Valóban vakká tesz

Néhány vizsgálatban kimutatható volt, hogy a szerelmes ember valóban megvakul – persze nem fizikai értelemben, inkább olyan lesz, mint aki szemellenzőt visel. Nem érdekli az ellenkező nem többi vonzó képviselője, kizárólag szerelmére koncentrál. Közben pedig a szerelmes ember pupillái tágabbak. Persze nemcsak szerelmeseknél, de minden intenzív érzelmi állapotban tapasztalható ez az egyszerű reakció.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?